Hamilton Khaki Pilot Pioneer Aluminium vliegt uit

Reizigers met een Khaki Pilot Pioneer Aluminium – of Aluminum zoals hij in het Engels heet – zullen niet snel te veel ‘bagage’ bij zich hebben, want het nieuwe horloge is een ‘lichtgewicht’ van aluminium. Het materiaal dat een revolutie betekende voor de luchtvaartbranche, wordt nu ook gebruikt voor de 41 mm. brede kast van de nieuwe Khaki Pilot Pioneer en dat betekent dat het horloge als vanzelf luchtvaartassociaties oproept. De nieuwe collectie omvat vier tinten die geïnspireerd zijn op buitenactiviteiten: van zandkleur tot kakigroen en van stoer zwart tot het marineblauw van pilotenuniformen.

Hamilton_Pilot_Pioneer_Aluminium_01_LRHamilton, dat in 1892 werd opgericht in Lancaster, Pennsylvania in de Verenigde Staten, combineert als vanouds de Amerikaanse ‘spirit’ met de modernste Zwitserse uurwerktechnologieën. Het merk introduceert met de Khaki Pilot Pioneer Aluminum een eigentijdse, nieuwe collectie horloges, die duidelijk hun inspiratie kregen uit de modellen die het merk in de jaren 70 voor de Britse Royal Air Force ontwierp. De asymetrische kast en het glas met hightech anti-reflecterende coating verwijzen naar de vormgeving van de allereerste modellen uit de rijke geschiedenis van het merk. Een speciale behandeling van het metaal, door Hamilton zelf ontwikkeld, garandeert de hardheid en duurzaamheid van de kast. Ook zorgt deze behandeling ervoor dat de kast een variatie aan intense kleuren kan aannemen. Door het lichte gewicht van de kast, in combinatie met de eigenschap die aluminium heeft om zich snel aan de lichaamstemperatuur aan te passen, is het horloge zeer comfortabel om te dragen.

Hamilton_Pilot_Pioneer_Aluminium_vier modellenDe draairing met countdown-functie wordt in gang gezet via een kroon die voor het gemak op 2 uur is gepositioneerd. Het Hamilton H-10 uurwerk heeft een gangreserve van 80 uur en een nieuw rotordesign.
Op een achtergrond van gedurfde basiskleuren zijn de cijfers en indexen bij alle vier de Khaki Pilot Pioneer Aluminums gemakkelijk af te lezen, dankzij een bewerking met Superluminova. Het effect hiervan is dat het lijkt alsof je naar de cockpit van een vliegtuig kijkt. De wijzers zijn uitgevoerd in een combinatie van gepolijste en zwarte lak. Op kleur uitgezochte NATO-banden, die verstevigd zijn met leren inzetstukken en lussen en een aluminium pin voor de gesp, maken dit horloge helemaal af.

Hamilton_Pilot_Pioneer_Aluminium_twee modellenDe Hamilton Khaki Pilot Pioneer Aluminum kost € 850

Kijk voor meer informatie op www.hamiltonwatch.com