Raymond Weil Maestro Tribute is ode aan grondlegger

Om de dit jaar overleden naamgever en inspirator van het merk passend te eren, heeft Raymond Weil een Raymond Weil Tribute horloge ontwikkeld. Dit in een oplage van slechts 100 stuks vervaardigde Maestro-model is ook een eerbetoon aan de klassieke horlogemakerij, met een fraaie kast (45 mm) van 18 karaat roségoud. De uurindexen en de uren- en minutenwijzers zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Het mechanische, automatisch opwindende chronograafuurwerk is COSC-chronometer gecertificeerd. De chronometer was de favoriete complicatie van Raymond Weil, de man die het merk in 1976 oprichtte. Hij overleed op 26 januari 2014, op 87-jarige leeftijd.

Raymond-Weil-tribute-horloge

Het uurwerk, met 42 uur gangreserve, is in alle pracht te zien door de saffierglazen, geschroefde kastbodem. De 45 mm 18 karaat roségouden kast heeft een verdiepte, zilveren wijzerplaat waarop de handtekening staat van de man himself.

Raymond-Weil-tribute-horloge-in-boxRaymond-Weil-tribute-horloge-signatureElk uurwerk is ook gegraveerd met een uniek nummer, waardoor de limited edition van 100 stuks echt waarde krijgt. Het horloge is waterdicht tot 50 meter (5 ATM). Dit bijzondere Maestro-model met alligatorleren band wordt gepresenteerd in een luxe presentatiekist van olijfboomhout.

Raymond-Weil-tribute-horloge-achterzijdeRaymond Weil (1926 – 2014) begon in 1976 in Genève met zijn eigen horlogebedrijf en bouwde het uit tot een succesvol, onafhankelijk familiebedrijf. Zijn liefde voor de muziek zorgde er niet alleen voor dat veel horlogemodellen een naar klassieke muziek verwijzende naam kregen, maar was ook de basis voor intensieve ondersteuning van musici en concerten. Vandaag de dag staat zijn kleinzoon Elie Bernheim aan het roer van het familiebedrijf.

Prijs van deze Tribute to Mr. Raymond Weil Maestro Limited Edition is: € 13.995

Kijk voor meer informatie over Raymond Weil op www.raymondweil.com