Guess introduceert nieuwe smartwatch: Guess Connect

GUESS Watches heeft een nieuwe smartwatch gelanceerd, de Guess Connect. Hiervoor partnerde het Amerikaanse merk – dat in 1983 werd opgericht – met Martian Watches, een in Californië gevestigde ontwikkelaar van modieuze smartwatches die al meerdere technologieprijzen won. Samen ontwierpen zij een multifunctionele, modieuze smart horlogecollectie met modellen voor zowel mannen als vrouwen. Gelukkig zien deze smartwatches er nu eens uit als horloges in plaats van als plasmaschermen!
De nieuwe Guess Connect is gebaseerd op het goedlopende Guess model, de Rigor, die voor net onder de 200 euro in de winkels ligt, een opvallend horloge dat nu dus smart technologie van Martian bevat die naar wens bijgewerkt en aangepast kan worden wanneer er nieuwe technologie beschikbaar komt. Zo kun je het horloge ook de komende jaren volledig up-to-date houden. Ook dit nieuwe horloge heeft inmiddels een prijs te pakken: het ontving de CES 2015 Innovation Award Honoree, op de technologieconferentie CES in Las Vegas, vorige week.Guess_Connect_mens_and_ladies_rgb

De Connect horloges zullen waterbestendig zijn en Martian’s Dual Mode functionaliteit bevatten, waarbij gelijktijdig stembediening via de klassieke Bluetooth mogelijk is, en er via Bluetooth LE ook handsfree en eyesfree berichten naar de pols worden gestuurd uit duizenden populaire apps en programma’s. Ook heeft de Guess Connect een exclusieve module van Martian met een microfoon en een duidelijke audiospeaker. Hierdoor kunnen gebruikers verbinding maken met hun smartphone via voice command, zodat ze direct via hun horloge gesprekken kunnen voeren, terwijl ze tegelijkertijd op teksten via het schermpje, onderin het horloge, kunnen reageren. Via het horloge kun je via spraakopdrachten geven aan je telefoon, dit loopt via Google Voice en Sire, en je kunt via het horloge de camera van je telefoon bedienen.

Photo by Scott Stein/CNET

Prototype van de Connect – Photo by Scott Stein/CNET

Gebruikers van de gratis iOS en Android Apps kunnen zelf instellen welke berichten zij op hun horloge willen ontvangen, ze kunnen trilpatronen instellen om de verschillende alerts van elkaar te onderscheiden en de meeste recente berichten opnieuw oproepen door op het horlogeglas – een OLED-display – te tikken. De oplaadbare batterij gaat enkele dagen mee. De Guess Connect collectie wordt hier tegen de zomer verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.guesswatches.com