Blauw is de trend voor Girard-Perregaux

Was vorig jaar in Baselworld al duidelijk te zien, dat blauw de nieuwe trendkleur was in de Haute Horlogerie, met de Girard-Perregaux 1966 Blue Hour trekt Girard-Perregaux deze trend ook door naar 2015. Een klassiek horloge met een elegante blauwe wijzerplaat in de traditionele GP-stijl. De slanke proporties van het horloge worden van een zekere ‘chique’ voorzien door de diepblauwe, sunburst afgewerkte en licht afgeronde wijzerplaat die  op elke vijf minuten onderbroken wordt door ‘baton’ indexen.

Girard-Perregaux-Blue-HourGP_HD_GP1966bleu41mmwitgoudDe 1966 Blue Hour wordt uitgebracht met een kast van rosé- of witgoud en heeft een doorsnede van 41 mm. Het horlogeglas is licht gebogen en ontspiegeld en wordt omrand door een naar binnen liggende hooggepolijste bezel.
Ook aan de achterzijde vinden we saffierglas, zodat het echte hoogtepunt van het horloge – het automatische GP01800-0004 kaliber dat in huis door Girard-Perregaux ontwikkeld en gemaakt is, goed zichtbaar wordt. Het uurwerk meet bijna 30 mm. in diameter, bestaat uit 190 componenten en heeft een miniumgangreserve van 54 uur. De rotor is uitgevoerd in roségoud en gegraveerd met het merklogo en versierd met een “côtes de Genève”-patroon.

Girard-Perregaux-Blue-Hour-kaliberGP01800-0004Het horloge is waterdicht tot 30 meter (3 ATM) en heeft een blauwe alligatorlederen band met een rosé- of witgouden gespsluiting. De prijs is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.girard-perregaux.com