MeisterSinger heeft binnenkort niet meer het monopolie op éénwijzerhorloges als het aan het nieuwe Duitse merk Slow ligt. Maar, eerlijk is eerlijk, de twee merken lijken niet erg op elkaar. Het uitgangspunt is echter wel hetzelfde: met een modieuze versie van het eenwijzerhorloge – twee modellen en talloze varianten – wil Slow de tijdbeleving van zijn dragers voor goed veranderen. Een Swiss Made Ronda Caliber 505.24H GMT quartz uurwerk (dat van origine vier wijzers en een datum heeft) stuurt de horloges aan. Slow gebruikt echter maar 1 wijzer die de tijd aangeeft op een 24-uursschaal. Terug dus naar de bare essentials.

Slow-watches-wit-staalDe tijd gaat inderdaad vaak te snel. Time flies when you’re having fun. Dus, in het kader van het nieuwe jaar en de goede voornemens zeggen we tegen onszelf: ‘kom we doen even een stapje terug, dit jaar gaan we het eens heel anders aanpakken.’ Maar voor je het weet leef je al niet meer in het ‘nu’. De oprichters van Slow, Chris Noerskau en Corvin Lask, willen iedere stresskip helpen om het wat rustiger aan te doen. Doordat hun horloges slechts één wijzer hebben, verandert onze manier van kloklezen namelijk met een filosofische eenvoud. 24 uur zijn op dit horloge in één oogopslag af te lezen met maar één wijzer. In plaats van minuten en seconden aan te geven is de tijd op de Slow Watch per kwartier af te lezen. En wie de tijd niet meer op de minuut nauwkeurig kan aflezen, interpreteert de tijd op een andere manier.

Slow-watches-zwart-staalDe Slow watches zijn beschikbaar in twee modellen; de Slow Jo en zijn kleinere zusje de Slow Mo. De Slow Jo werd in 2012 geïntroduceerd als eerste model van de horlogefamilie. Het model komt in maar liefst 20 verschillende stijlen, met de keuze uit 6 verschillende soorten bandjes waaronder zacht leer, canvas en Metal Mesh. De Slow Mo is door de dunnere band en het kleinere uurwerk heel geschikt voor dames, maar ook voor heren die de voorkeur geven aan een wat kleiner en toch luxe horloge. De horloges zijn 100 meter waterdicht. Beide modellen zijn via de website van Slow Watches verkrijgbaar. De prijs ligt tussen de € 230 en € 280.

Slow-watches-rosegoud-roestvrijstaalSlow-watches-wit-bruine-bandKijk voor meer informatie op www.slow-watches.com.