Golden Balance Award voor Glashütte Original Senator Chronometer

De Senator Chronometer is de eerste officieel gecertificeerde chronometer van Glashütte Original. De term ‘chronometer’ wordt verstrekt aan uurwerken die aan de hoge eisen kunnen voldoen  van het COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres). Op dit moment gaat dit om een elite van nog geen 5% van alle Zwitserse uurwerken. De Senator chronometer werd in 2016 gelanceerd en heeft zeer recent een Duitse publieksprijs ontvangen.

Met de ‘2017 titel’ won Glashütte Original voor het tweede jaar op rij de ‘Gouden Balans’, de hoogste prijs in de categorie uurwerken boven de € 25.000.  De verkiezing kent vijf prijscategorieën, en in totaal werden 25.544 stemmen uitgebracht.  Glashütte Senator original 1-58-01-05-34-30_Senator-Chronometer_ST_Dial-blue_LS_PR4

De Glashütte Original Senator Chronometer is ontworpen vanuit het verlangen om te presteren op het hoogste niveau en de wil om gelijktijdig een gevoel van tijdloze elegantie en esthetiek te vertegenwoordigen. De vorm van het Senator Chronometer is geïnspireerd op de marine chronometers van weleer. Overigens heeft Glashütte een grote liefde voor de kleur blauw. Al meer dan twintig jaar wordt deze kleur in tal van kleurscharkeringen gekozen voor de exclusieve horloges van het mark. De prijswinnende Senator heeft een witgouden kast van 42 mm die een zeer fraaie, fijnkorrelige satijnachtige ‘midnight blue’ wijzerplaat omsluit. De lange, slanke wijzers van het horloge zijn van gepolijst witgoud. Op de wijzerplaat het typerende Glashütte Original Panorama datumvenster, een dag-nacht- en gangreserve indicator (12 uur) en de kleine seconde (6 uur). Een midnight blue Louisiana alligator lederen band met een witgouden vouwsluiting maakt het horloge compleet.  Glashütte Senator original

Glashütte Senator original kaliber 58 - Detail image 2

Het uurwerk heeft schroefde gouden chatons (de ring met de geblauwde schroeven waarin het juweel is bevestigd) en de hand gegraveerde balance cock.

De functies worden aangestuurd door het handmatig gewonden kaliber 58-01. Een van de kenmerken is een tweede-stop-mechanisme wanneer de kroon wordt getrokken stopt de secondewijzer en springt de minutenwijzer vooruit naar de volgende volle minuut. Dit systeem zorgt ervoor dat de juiste verhouding tussen seconden en minuten wordt gehandhaafd. De achterkant van het horloge is voorzien van saffierglas zodat het uurwerk te bewonderen is dat voorzien is van alle klassieke Glashütte kenmerken zoals een drie-kwart plaat, schroefde gouden chatons (de ring waarin het juweel is bevestigd) en een met de hand gegraveerde balance cock.

Prijs: € 27.000
Meer informatie: Glashuette-orginal.com