Limited Editon: De Oris Royal Flying Doctor Service II heeft een missie

De iets oudere onder ons kennen nog wel; de jaren tachtig Australische hit serie The Flying Docters. De serie stopte in 1991, maar de échte Flying Docters zetten onverminderd hun belangrijke werk voort. Deels met steun van Oris.

De Royal Flying Doctor Service biedt noodhulp en basisgezondheidszorg aan mensen die wonen op het platteland van Australië. De vloot van de vliegende medici is meer dan 60 vliegtuigen groot, waaronder vanuit bases in het hele land, met inbegrip van de Zwitserse Pilatus PC-12. Binnenkort wordt er een Pilatus PC-24 jets toegevoegd aan haar vloot. Oris werkte eerder samen met de non-profit organisatie in 2013, en dit jaar wordt daar een vervolg aan gegeven. Het horlogehuis doe dit met de stoere, tot 2000 stuks gelimiteerde Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II.

Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II
 
De Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II is gebaseerd op de Big Crown modellen. Een piloot moet betrouwbaar en gemakkelijk zijn horloge af kunnen lezen, vandaar het gaat om een oversized 44mm model met roestvrij stalen kast, zwarte wijzerplaat en duidelijke Super- LumiNova® indexen en wijzers. Onder de wijzerplaat tikt het Oris kaliber 735, gebasseerd op de Sellita SW 220-1. Het Zwitsers uurwerk heeft een hartslag van 28.800 per uur en genereert een gangreserve van 38 uur. De waterdichtheid van de Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition is 10 bar. Net als het eerste limited edition horloge, is het nieuwe model voorzien van een pulsometer, gebruikt voor het opnemen van de pols van een patiënt. Voor een nog betere meting heeft Oris heeft de pulsometer opgewaardeerd voor een snellere metingen. 

Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II

Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II

De pulsometer-schaal op de bi-directional ring is uitgevoerd in een contrasterende diep oranje kleur, niet zomaar gekozen omdat de kleur snel opvalt. Het is ook een verwijzing naar kleur van de aarde in de Australische Outback waar een groot deel van het werk van de Royal Flying Doctor Service plaatsvindt. Het logo van de organisatie is zichtbaar op 12 uur en op het kastdeksel. Scott Chapman, Chief Executive van de Royal Flying Doctor Service zegt over de samenwerking: “Als een non-profit organisatie leunen we zwaar op de hulp en vrijgevigheid van onze supporters. De bijdrage van Oris heeft een enorm verschil gemaakt in het verleden en zal dit met deze limited edition opnieuw doen. Ik twijfel er niet aan dat de verkoop van het nieuwe horloge RFDS zal helpen om levens te redden. ‘

Prijzen:
Met lederen band: € 1.680
Met stalen of kroko lederen band: € 1.967
Meer informatie: Oris.ch