Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Blue, meesterlijk horloge in blauw

In 2014, toen de Maurice Lacroix Masterpiece Gravity werd gelanceerd tijdens Baselworld was dit het eerste uurwerk met met een volledig siliconen balans. Het inhouse kaliber, ML230, zette een trend, al ging om een zeer exclusief horloge waarvan er slechts drie zijn gemaakt.

De 2017 Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Blue (ref. MP6118-SS001-434-1), opvolger van diverse exclusieve Gravity modellen sinds 2014, heeft een 43 mm kast van gepolijst staal. Eerder werd het model uitgebracht in grijs- wit kleurstellingen en in gewijzigd materiaal- en kleurgebruik voor de wijzerplaten en wijzers en wisselend design voor de indexen. Voor 2017 staat blauw centraal. De blauw gelakte off-center uren- en minutenweergave heeft hodium-plated uren- en minutenwijzers. Onder de uren- en minutenweergave zijn de kleine seconde geplaatst in een sub wijzerplaat die dezelfde blauw kleur heeft, maar is voorzien van rode wijzers. De belangrijkste plaat van het uurwerk is versierd met een ‘Vagues du Jura’ motief, een van de vele eye catchers van het luxe herenhorloge.

Maurice Lacroux MASTERPIECE GRAVITY BLUE31.1
Wat gelijk is gebleven, is het in-house kaliber ML230. Het automatische kaliber heeft 35 juwelen en een 50-uurs gangreserve. Het uurwerk tikt met een frequentie van 18.000 per uur. Op de ‘Vague du Jura’ decoratie na zijn alle andere oppervlakken gestaald of geborsteld. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en wordt geleverd met een blauwe alligator band met een stalen vouwsluiting.

Het is niet de eerste keer dat het huis een blauwe Materpiece Gravity presenteert. In 2015 werd een blauw exemplaar uitgegeven in de gelimiteerde oplage van 250 stuks ten gunsten van de Monaco Association Against Muscular Dystrophy. Dit model had naast blauwe wijzerplaten en blauwe band ook een blauwe kast van het gepatenteerd materiaal Powerlite®, een zeer lichte en duurzame legering van titanium, aluminium, magnesium en zirkonium keramiek.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: mauricelacroix.com