Een driesterrenhorloge van Christiaan van der Klaauw

GAstronomie in samenwerking met De Librije en Reijersen Juweliers

Een driesterrenhorloge van Christiaan van der Klaauw

Het horloge werd aan de keukentafel bedacht, maar het stond sowieso in de sterren. Reijersen Juweliers uit Oudewater en driesterren restaurant De Librije bedachten het en horlogehuis Christiaan van der Klaauw deed ook mee. Het resulteerde in een driesterrenhorloge van Christiaan van der Klaauw. Pure GAstronomie.

Adriaan Reijersen van Buuren van Reijersen Juweliers uit Oudewater houdt van lekker eten. Ook houdt hij van goede wijn. En dankzij de bevriende sommelier Gilles Faelens die driesterrenrestaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer voorziet van wijn, kwam Adriaan in contact met het gastronomische echtpaar. Nu bevindt zichtin de collectie van de juwelier onder andere het astronomische merk Christiaan van der Klaauw uit Friesland. En toen het gezelschap eenmaal aan de keukentafel in Zwolle, Overijssel samenkwam, werd besloten tot een puur Nederlands, GAstronomische horloge. Hier werd bepaald dat er geen duizelingwekkend planetarium zou worden gebouwd zoals Van der Klaauw ooit deed voor Van Cleef .  Maar uiteraard werd er wel besloten dat de uiteindelijke creatie uiterst smaakvol moest zijn. En daar zijn de betrokken partijen met verve in geslaagd.

‘GAstronomie in zijn puurste vorm’

Een driesterrenhorloge van Christiaan van der Klaauw

Astronomie plus gastronomie is GAstronomie

Tijdens een zes-gangen lunch werd afgelopen week in restaurant De Librije het eindresultaat gepresenteerd. Jonnie en Thérèse Boer namen het eerste exemplaar in ontvangst. Als basis diende de stalen 44 mm CVDK Hypernova. De CVDK Hypernova combineert een chronograaf met een dag/nacht aanduiding, een datumaanduiding en een fraai oplichtende maanstand indicatie. Ook in de speciale De Librije editie waarvan tijdens de lunch al meteen 13 exemplaren werden verkocht, is dat te zien plus drie subtiel verwerkte sterren als verwijzing naar het sterrenrestaurant. Bovendien is tussen de lugs ‘J en T’ gegraveerd, de initialen van Jonnie en Thérèse. Tenslotte is er een gravure in het saffierglas aan de achterzijde. Hier is ‘GAstronomie in zijn puurste vorm’ in het handschrift van Jonnie te lezen.

Een driesterrenhorloge van Christiaan van der Klaauw in een oplage van 20 stuks

De uitgave van de horloges is gelimiteerd tot 20 stuks dus er zijn nog slechts 7 beschikbaar. En daarna is de koek echt op. Bovendien is ieder exemplaar is genummerd en heeft het horloge een prijs op aanvraag.

Voor meer informatie over de astronomische horloges van Nederlandse bodem: www.klaauw.com

Wie wil weten wat Reijersen vJuweliers nog meer in de collectie heeft: www.reijersenjuweliers.nl

En wie wil weten wat De Librije op het menu heeft en wil reserveren: www.librije.com