Panerai x Paneristi en Ace x @NomiesForLife presenteren

de Radiomir Paneristi 45mm en de Nomos Club Campus 38 #NomiesForLife

Hooligans, groupies, aanbidders, fans, liefhebbers; we hebben de begrippen in een aflopende reeks gezet. De hardcore horlogemens staat ergens tussen aanbidder en fan. Panerai x Paneristi en Ace x @NomiesForLife presenteren een Panerai Radiomir en een speciale Nomos Club Campus 38 om hun diepgaande liefde te tonen en te delen.

Panerai Radiomir Paneristi 45mm PAM02020

Panerai x Paneristi en Ace x @NomiesForLife presenteren

Radiomir Paneristi 45mm

Wel eens van de Illuminati gehoord? Wie wel eens een boek van Dan Brown heeft opgepakt waarschijnlijke wel.  De Illuminati zijn een historisch ‘geheim’ genootschap met invloeden uit de thesofie die in de 18e eeuw werd opgericht.  Bij het horen van de naam ‘Paneristi’ moet ik altijd aan de illuminati denken. De Paneristi hebben niks theosofisch, maar dit in Schotland opgericht (online) gezelschap met als enige god Panerai, is in de horlogewereld wel beroemd. Het was de eerste echte, georganiseerde horlogefanclub. Een clubje dat alles en nog meer wist van Panerai’s en veel invloed had. Tot in de manufactuur aan toe. Dit jaar viert Panerai de twintigste verjaardag van de Paneristi.com online community met de Radiomir Paneristi 45mm PAM02020.

Gegraveerd lidmaatschap

Panerai x Paneristi en Ace x @NomiesForLife presenteren

Twintig jaar Paneristi, dat moet gevierd worden

Het gezamenlijke project tussen de gezaghebbende web community Paneristi.com – een erkend referentiepunt voor verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld – is gematerialiseerd in de Radiomir Paneristi 45 mm PAM02020 in een oplage van 1.020 stuks. Op de wijzerplaat en de achterzijde toont het horloge trots zijn ‘lidmaatschap’ met speciale aanduidingen en gravures.

Patina voor puristen

Het model herinterpreteert op moderne wijze de eerste Radiomir die dateert uit de tweede helft van de jaren dertig. Opvallende elementen zijn onder meer de beige Super-LumiNova en een bruine wijzerplaat met zonnestraalmotief. En het gebruik van zwaardvormige goudkleurige wijzers, is een typisch element van de originele Radiomir-modellen. Maar misschien wel het meest subtiel eigenzinnige element is de kast. De 45 mm stalen kast is namelijk eerst gezandstraald en vervolgens gepolijst en dat levert een hele fijne structuur op. Het staal heeft een bijna verweerd uiterlijk, patina dus. In de toto honderd meter waterdichte kast tikt het driedaagse kaliber P.6000 dat met de hand moet worden opgewonden. Paneristi zijn puristen.

Panerai x Paneristi en Ace x @NomiesForLife presenteren

Subtiel logo van een illuster horlogeclubje

De Radiomir Paneristi 45 mm PAM02020 is alleen bij de Panerai merkboetiek te koop met een prijs van 6.500 euro.

Meer informatie: www.panerai.com

Ace x Nomos Club Campus 38 #NomiesForLife

De combinatie Nomos en Ace Juweliers is een gelukkig huwelijk getuige een reeks van vier speciale  Ace x Nomos-creaties de afgelopen jaren. En nu is het tijd voor nummer vijf! Voor deze vijfde editie is de Amsterdamse juwelier een samenwerking aangegaan met vriend en horlogeverzamelaar Michiel. Michiel is de oprichter van @NomiesForLife, een digitale plek waar de passie voor Nomos van liefhebbers over de hele wereld samenkomt. Nomeristi klinkt niet, lijkt bovendien teveel op Paneristi en een liefde-voor-het-leven naam dekt de lading ook heel goed.

Panerai x Paneristi en Ace x @NomiesForLife presenteren

Zwart in plaats van grijs en subtiele blauwe details markeren deze speciale editie

De basis voor de liefdesverklaring in staal is de Club. De Club is het horloge in de collectie van Nomos die minder scherp is getekend en wel wat weg heeft van een vintage militair horloge. Bovendien is de Club Michiels eerste en all-time favorite Nomos-horloge. Het resultaat is de Nomos Club Campus 38 #NomiesForLife.

De #NomiesForLife is niet grijs maar zwart

Panerai x Paneristi en Ace x @NomiesForLife presenteren

De Club is de Favoriete Nomos van de oprichter van #NomiesForLife, Michiel

De Club is de Favoriete Nomos van de oprichter van Nomiesforlife

Ace x Nomos Club Campus #NomiesForLife

Niet geheel verrassend is dat de Ace x Nomos Club Campus 38 #NomiesForLife is gebaseerd op de Club Campus 38. Maar er zijn subtiele en smaakvolle verschillen. De wijzerplaat van de #NomiesForLife is zwart in plaats van het gebruikelijke antracietgrijs. En de contrasterende kleine seconde op zes uur is blauw. Heel subtiel zijn de urenindexen in wit Luminova met een blauwe omlijning. En dat blauw komt ook terug in de kleine cijfers op de minutenschaal langs de buitenzijde van de wijzerplaat. De Club #NomiesForLife komt met een zwarte Shell Cordovan band. Maar ook twee NATO-banden worden meegeleverd. #NomiesForLife kent zijn pappenheimers en die willen nogal eens van band wisselen.

De Nomos Club Campus 38 #NomiesForLife wordt aangedreven door het manufactuurkaliber Alpha dat met de hand opgedraaid moet worden. Het horloge heeft een prijs van 1.400 euro en een strikt gelimiteerde productie van slechts vijftig stuks.

Meer informatie en verkrijgbaarheid: www.Ace.am/NOMOSLE5