Een bijzondere IWC Portugieser Hand-Wound Monopusher

Deze Edition “Laureus Sport for Good” is een primeur

Een bijzondere IWC Portugieser Hand-Wound Monopusher

Het is voor de 14e keer dat IWC een speciaal Laureus-horloge maakt. En dit keer is het een bijzondere IWC Portugieser Hand-Wound Monopusher met een primeur aan boord. Deze Edition “Laureus Sport for Good” is namelijk als eerste Portugieser uitgerust met een monopusher chrono.

De IWC Laureus-edities van 2018 en 2019 staan nog vers in het geheugen. Maar toch is het alweer tijd voor de 14e editie. En dat is een bijzondere IWC Portugieser Hand-Wound Monopusher. In 500 stuks die van deze Edition “Laureus Sport for Good” (Ref. IW515301) worden gemaakt, maakt namelijk het Calibre 59360. Dat uurwerk was al in een Portofino te zien, maar nog nooit in een Portugieser. We hebben hier dus te maken met een primeur dat zich ook nog eens inzet voor het goede doel. Dubbele nieuwswaarde dus.

Een bijzondere IWC Portugieser Hand-Wound Monopusher

Het verhulde maar niet minder fraaie Calibre 59360 in de Portugieser Hand-Wound Monopusher Edition Laureus Sport for Good

Verzamelaarsobject met hoogwaardig horlogevernuft

Met de stalen 46 mm Portugieser Hand-Wound Monopusher Edition “Laureus Sport for Good” ondersteunt IWC Schaffhausen opnieuw het sociale sportproject Laureus Sport for Good. De kleur Laureus-blauw is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest iconische kleuren wijzerplaat. Geliefd ook bij verzamelaars die per se elke editie willen bemachtigen. En dit jaar worden die die-hard verzamelaars verwend. Dankzij het aanwezige uurwerk onder andere. Een met de hand op te winden uurwerk dat niet alleen een monopoussoir chronograaf met de enkele drukker in de kroon in de aanbieding heeft. Ook een functionele gangreserve-aanduiding verstrekt horlogeplezier. Die aanduiding op 9 uur laat zien dat er maximaal voor 8 dagen energie in het uurwerk gedraaid kan worden. Op 6 uur zijn de kleine seconden te zien. De finishing touch wordt verzorgd door Santoni in de vorm van een zwarte alligatorleren band. Zwart en blauw, wat een modieuze Italiaanse combinatie.

Een bijzondere IWC Portugieser Hand-Wound Monopusher

De achterzijde met de tekening van Yi en de kenmerkende Laureus-blauwe voorzijde

Yi heeft de tekenwedstrijd gewonnen

Gegraveerd op de achterkant van het horloge is het winnende ontwerp van de jaarlijkse IWC-tekenwedstrijd voor deelnemers aan Laureus-projecten. Dit jaar koos de jury een tekening van de 15-jarige Yi Xin uit China als de winnende inzending. De dichte achterzijde verhult weliswaar het fraaie en gecompliceerde uurwerk, maar doet dit voor het goede doel. En dus komen de meesten hier wel overheen. De winnende tekenaar Yi is trouwens deelnemer aan het programma “Special Olympics China”. Dit door Laureus ondersteunde project biedt training in Olympische sportdisciplines voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Voor meer informatie over deze nieuwe Portugieser www.iwc.com en voor meer informatie over Laureus Sport for Good in Nederland www.laureus.nl