De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport

Staal en rubber voor een waterdichte sportieveling

De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport

De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport is niet bang van een spat water. De stalen kast met geschroefde rubber flanken is waterdicht tot 200 meter. En ook het vermelden waard is de silicium balansveer in het automatische Swatch Group-uurwerk.

Wat is de grootste kwaliteit van de 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport. De robuuste bouw met opvallende geschroefde rubber flanken die als bumpers fungeren en de waterdichtheid tot 200 meter? Of is het misschien de aanwezigheid van een silicium balansveer in het automatische uurwerk in een horloge dat nog geen 2.000 euro kost? Anders is het wel de makkelijk in het oog liggende esthetiek met als hoogtepunt misschien wel de duikring van saffierglas. Maar het kan natuurlijk ook al het voorgaande bij elkaar zijn.

De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport

De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport

De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport is een pure toolwatch

Net als de Sinn 158 van eergisteren is de 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport een toolwatch van het zuiverste water. De geschroefde kroon en de wijzers en indexen die ruimhartig zijn voorzien van Super-LumiNova horen bij een duikhorloge. Waterdichtheid en heldere afleesbaarheid onder water of in het donker zijn vereisten. Trouwens, dat saffierglas van de duikring dat we als eerste zagen bij de Blancpain Fifty fathoms, is niet alleen maar fraai. Saffierglas is zeer krasbestendig en dus ook wel degelijk functioneel. En het saffierglas aan de achterzijde van de kast dat het uurwerk onthult is dus ook.

De geschroefde flanken karakteriseren de Belisar-collectie

Het sportieve uiterlijk van het horloge wordt extra benadrukt door geschroefde flanken, een karakteristiek stijlelement van de Belisar-collectie. In het geval van deze Datum Sport zijn ze met rubber bedekt. Als een soort van bumper. Maar het oogt ook fraai. Zeker wanneer het horloge gedragen wordt met de zwarte rubberen band. Al moet gezegd worden dat de tweede band gemaakt van bruin vintage leer het horloge niet misstaat. Bovendien kunnen de banden zonder gebruik van gereedschap eenvoudig worden verwisseld.

Silicium maakt alles beter!

De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport

Het automatische kaliber UNG-07.S1 heeft 60 uur gangreserve

Het hart van deze Union Glashütte wordt niet door een Duits uurwerk verzocht, maar door een Zwitsers exemplaar. Het automatische uurwerk UNG-07.S1 heeft een gangreserve tot 60 uur en is een product van de uurwerkmakerkracht van de machtige Swatch Group waar ETA onder valt. Dat het uurwerk van een silicium spiraal is voorzien is te zien aan een gouden embleem op de balans. Silicium is ongevoelig voor magnetisme, goed bestand tegen trillingen, temperatuurstabiel, corrosiebestendig en niet mechanisch vervormbaar. Met andere woorden, het maakt een mechanisch uurwerk beter in alle opzichten. En dat voor 1.980 euro!

Union Glashütte Belisar Date Sport (Ref. D009.907.27.057.00)

De 45 mm Union Glashütte Belisar Datum Sport

De Belisar Datum Sport met bruine leren band voor extra retro-gevoel

Kast: 45 mm roestvrijstalen kast 316L met geschroefde rubberen flanken, hoogte 12,05 mm, geschroefde saffierglazen achterzijde, geschroefde kroon
Glas: anti-reflecterend saffierglas aan beide zijden
Waterbestendigheid: waterdicht tot een druk van 20 bar (komt overeen met 200 meter)
Wijzerplaat: zwart, wijzers en wijzers voorzien lichtgevend materiaal
Uurwerk: UNG-07.S1, gangreserve tot 60 uur. Uren, minuten, centrale seconden, secondenstop, datumweergave op 6 uur
Band: bruine vintage-stijl kalfsleren band, zwarte rubberen band
Prijs: 1.980 euro

Voor meer informatie: www.union-glashuette.com