Driemaal stads Nachtblau voor ultra dunne horloges van Nomos Glashütte

Ook Nomos Glashütte gaat de laatste maanden van het jaar in met een nieuwe serie. Of eigenlijk, drie aanvullingen op drie lijnen. De noviteit zit hem daarbij vooral zit in de kleur van de wijzerplaten. Met het korter worden van de dagen hebben de nieuwelingen een toepasselijk thema; het drietal, bestaande uit de Metro Neomatik, Tangente Neomatik en de Minimatik hebben de toevoeging Nachtblau in de naam._nomos_glashutte-neomatik_nachtblau_group

De naam is een verwijzing naar het nachtblauw van de wijzerplaten. Deze kleur wordt gecombineerd met zwart leer voor de band en glanzend gepolijste staal voor de kast van 35 mm. Wat direct opvalt aan de horloges, naast dat ze elk een ander vormgeving in lugs hebben, is de minimale hoogte van de kast. Deze is slechts 6,9 mm en herbergt het automatisch kaliber DUW 3001. Dit ultra-dunne uurwerk meet slechts 3,2 hoog. He door Nomos Glashütte ontwikkelde uurwerk is vrij nieuw voor het mwerk, want het werd pas dit voorjaar in productie genomen. Het is het tiende uurwerk dat werd ontwikkeld en geproduceerd in eigen huis door Nomos Glashütte.

nomos_Glashutte- metro_neomatik_nachtblau

Metro Neomatik Nachtblau

De serie bestaat uit drie modellen; De Nomos Glashütte Tangente Neomatik Nachtblau heeft heel subtiel accenten in groen, oranje en zilver. Op 6 uur zijn de kleine seconden – met oranje wijzer – gepositioneerd. De Nomos Glashütte Minimatik Nachtblau is met 35,5 mm nét iets groter dan de andere twee, maar voor de rest is het de meest minimalistische van de drie. Het horloge heeft het dankzij de gebogen vormgeving van de lugs in combinatie met subtiele vormgeving voor de indexen en de slanke wijzers zowel een klassieke als moderne uitstraling.

De naam is een verwijzing naar het nachtblauw van de wijzerplaten. Deze kleur wordt gecombineerd met zwart leer voor de band en glanzend gepolijste staal voor de kast van 35 mm. Wat direct opvalt aan de horloges, naast dat ze elk een ander vormgeving in lugs hebben, is de minimale hoogte van de kast. Deze is slechts 6,9 mm en herbergt het automatisch kaliber DUW 3001. Deze ultra-dunne uurwerk meet slechts 3,2 hoog. Dit in-house uurwerk is vrij nieuw voor Nomos want het werd pas dit voorjaar in productie genomen. Het is de tiende uurwerk dat werd ontwikkeld en geproduceerd in eigen huis door Nomos Glashütte

De Nomos Glashütte Metro Neomatik tenslotte heeft, wanneer we kijken naar de details met zijn draadlugs, gravure op de kroon en de vormgeving op de wijzerplaat een totaal andere uitstraling. De indexen voor de uren worden minimalistisch voorgeven door stippen, terwijl de 5 minuten met Arabische cijfers een prominentere plaats hebben gekregen. Ook hier zorgen ‘ultra dun’, in combinatie met de retro lugs en een moderne, stadse en minimalistische wijzerplaat voor een goed gedoseerde mix.

Alle drie Nachtblau modellen zijn waterbestendig tot 3 atm en hebben een saffieren kastdeksel en wat zicht geeft op het automatische uurwerk met een gangreserve van 42 uur.

Prijzen:
Tangente neomatik nachtblau € 2660
Metro neomatik nachtblau € ­2960
Minimatik nachtblau €­ 2850

Meer informatie: Nomos-glashuette.com