Doxa Shark Ceramica L Collectie, beetje kleiner, even ‘sharp’

Doxa vervaardigt al bijna een halve eeuw professionele duikhorloges, en de collectie is enorm. Een van de kenmerken van het huis Doxa is dat het sinds de start slechts stap-voor-stap kleine design aanpassingen doorvoert in de collecties, wat een erg vast en herkenbaar merkbeeld oplevert.

Doxa Shark D200SGN

Doxa Shark D200SGN

De Shark Ceramica, Doxa 2017 collectie, bestaande uit drie modellen. De drie diep-waterbestendige familieleden zijn uitgerust met een 46 mm kast. Niet echt klein, maar toch 2 mm kleiner dat de 2016 modellen. Doxa heeft ervoor gekozen om het 2017 model aantrekkelijker te maken voor de man die graag een sportief horloge draagt, zonder dat hij daarbij letterlijk in het diepe springt. Het merkt gaat ervanuit dat voor deze doelgroep de betrouwbaarheid van het duikhorloge even belangrijk vindt als charming looks. Doxa D200SWH _detail

De Shark Ceramica heeft een roestvrijstalen, gepolijste kast en een zwart keramisch bezel. De roterende ring is daarmee ongevoelig voor krassen corrosie. De drie nieuwe modellen zijn voorzien van een aantal gedetailleerde, uiterlijke verbeteringen . Zo biedt de keramische bezel, voor het eerst voor het Doxa duikhorloge toegepast in 2011, met de kleuren marineblauw en legergroen nieuwe kleurenkeuzen. Voor de wijzerplaat is er keus uit zwart of wit. Model D200WH is zilverkleurig met blauw accenten, D200SB heeft een zwarte wijzerplaat met blauwe en oranje weergave in het eerste kwartier en D200 SGN heeft een zwarte wijzerplaat waarbij legergroen het eerste kwartier op de bezel aangeeft.

Doxa Shark D200SBU

Doxa Shark D200SBU

Het subtiele golfpatroon op de wijzerplaat lijkt op de glinsterende zee, waar het klassieke haai-symbool van het merk op 4 uur een prominente, maar prettige ogende rol in heeft gekregen. Het woord `Ceramica´ op 8 uur geeft aan dat er voor de 2017 editie gebruik is gemaakt van dit materiaal. Een geschroefde kroon draagt bij aan de hoge waterdichtheid. De horloges hebben een automatisch uurwerk, ETA 2824.

Prijs: € 1.244
Meer informatie: Doxa.ch