IWC Da Vinci Automatic ; een klassieker is als een nooit eindigende roman

“A classic is a book that has never finished saying what it has to say”. Deze quote van de Italiaanse journalist en schrijver Italo Calvino zou een mooie metafoor kunnen zijn voor de IWC Da Vinci Automatic.Da Vinci Automatic _iw356601-lifestyle

Met zijn perfect ronde kast en de karakteristieke lugs, is de IWC Da Vinci Automatic een directe verwijzing naar de 1980 Da Vinci modellen. Het uni-sex model is een ware klassieker met prachtige details die samen een tijdloos en elegant horloge vormen. Het model is leverbaar met een leisteenkleurige wijzerplaat en roestvrijstalen armband of met een vergulde wijzerplaat en een zwarte alligatorleerband. (Ref. IW356601 / IW356602). Model IW356601 is uitgevoerd met een pin-gesp als sluiting, model IW356602 heeft een vouwsluiting.

De classic heeft een 40 mm kast, wat groot genoeg is voor de herenpols. Dankzij de bewegende lugs past het horloge echter ook perfect rond een slanke pols en is het daarom ook aantrekkelijk voor vrouwen. Op de wijzerplaat zijn prachtige opgelegde Arabische indexen geplaatst en een klein datumvenster op 6 uur. De wijzers zijn lancetvormig. De kroon is zo vormgegeven dat hij perfect opgaat in het contour van de kast. Het zijn al deze fraaie details die het model zijn fraaie tijdloze uiterlijk geven. Beide modellen zijn waterbestendig tot 3 bar en worden aangedreven door het automatisch kaliber 35111 dat een gangreserve van 42 uur genereert.

iw Da Vinci Automatic 356601_detail indexen

Referentie IW356602 heeft een leisteenkleurige wijzerplaat met rhodiumplated wijzers en applicaties. Dit model wordt geleverd met een gepolijst roestvrijstalen armband. Referentie IW356601 heeft een vergulde wijzerplaat en evenals vergulde uur- en minutenwijzers en applicaties. Een blauwe secondenhand zorgt voor een kleurrijk contrast. Een handgemaakte zwarte alligatorleerband van Santoni verhoogt de elegantie van het horloge nog eens extra.Da Vinci Automatic iw356602 staal

De SL-collectie werd oorspronkelijk in 1976 gelanceerd. Het feit dat de horloges in slechts beperkte getallen werden geproduceerd, heeft ervoor gezorgd dat de modellen in de SL-collectie tot nu toe veel gewilde collectorstukken blijven. Al met al is de nieuwe Da Vinci Automatic een eerbetoon aan en een moderne interpretatie van de Da Vinci SL Automatic (Ref. 3528) uit het einde van de jaren negentig.

Prijzen: € 5.400 voor het model met lederen band, € 6.400 voor de stalen uitvoering.
Meer informatie: IWC.com