Doxa SUB 300T Conquistador in zes kleuren

Professioneel oranje maar ook geel en tropisch aquamarijn

Doxa SUB 300T Conquistador in zes kleuren

Doxa was in 1969 de eerste die een heliumventiel in en duikhorloge presenteerde. En dat bracht het horlogehuis bescheiden roem. Onder duikers en horlogeliefhebbers werd het merk geliefd. Maar onder het grote publiek bleef het tamelijk onbekend. Voortbordurend op het origineel is er nu de Doxa SUB 300T Conquistador in zes kleuren.

Doxa en duiken zijn synoniem en wij zijn er dol op. Let wel, op Doxia, duiken misschien iets minder. En het bewijs voor onze interesse in het merk is dat de legendarische SUB 200 T.Graph al in staal en goud op onze site verscheen. De SUB 300T ontbeert de chronograaf, maar is daardoor wel veelzijdiger. En al helemaal nu de Doxa SUB 300T Conquistador in zes kleuren verschijnt.

Onderwaterpionier Doxa

In 1969 onthulde DOXA de eerste SUB 300T Conquistador. En dat duikhorloge werd gepositioneerd als een betrouwbaar, efficiënt en betaalbaar horloge. En dat was het ook. Maar het was vooral ook een pionier. Deze Doxa was namelijk destijds het eerste duikhorloge dat was uitgerust met een heliumventiel. En ook de in één richting draaiende duikring was nieuw. Ja, ook de fel oranje wijzerplaat voor uitzonderlijk afleesbaarheid in donker water was een primeur. De SUB 300T Conquistador is vijftig jaar later geen onontbeerlijk duikinstrument meer. Maar eerder een tastbare herinnering aan tijden van weleer. Zeer retro dus. En dus mag in een periode waar retro koning is, een herinterpretatie van de SUB 300T Conquistador niet ontbreken.

Doxa SUB 300T Conquistador in zes kleuren waaronder oranje natuurlijk

Doxa SUB 300T Conquistador in zes kleuren

Doxa SUB 300T Conquistador Professional 879.10.351.10

Ook Doxa heeft kaartjes gekocht voor de voortrazende ‘retro-trein’. En dus brengt het merk vijftig jaar na de introductie van een baanbrekend duikhorloge de Doxa SUB 300T Conquistador in zes kleuren. Modieuze én historisch correcte kleuren. Natuurlijk allereerst oranje (Professional) en verder geel (Divingstar); marineblauw (Caribbean); turkoois (Aquamarine); zilver (Searambler); en zwart (Sharkhunter). Als geheugensteuntje staan de namen op de wijzerplaat vermeld. En natuurlijk is elke wijzerplaatvariant rijkelijk voorzien van opgloeiend Super-LumiNova. Zoals een goed duikhorloge betaamt.

Hoge kwaliteit staal

De kast van de SUB 300T is vervaardigd van 316L roestvrij staal van de hoogste kwaliteit en heeft een diameter van 42,5 mm. Saffierglas beschermt de kleurrijke wijzerplaten. De naam doet anders vermoeden, maar de SUB 300T is waterdicht tot 200 meter. Opvallend zijn verder de gepatenteerde duikring met dubbele indicatie van duiktijd in minuten en diepte in voet. Dit om terug te kunnen keren naar het oppervlak zonder decompressiestop te hoeven maken.

Voor meer informatie: www.doxawatches.com