De Zenith Defy El Primero 21 is een kijkfestijn

Geen woorden maar tikken

De Zenith Defy El Primero 21 is een kijkfestijn

Laten we de week zo relaxt mogelijk beginnen. Pak een kop koffie, ontspan nog even – knallen kan later ook wel – en laat je hypnotiseren door een tikkende tijdmachine. De Zenith Defy El Primero 21 is een kijkfestijn dat zijn weerga niet kent. Het iconische chronograafuurwerk is sinds de introductie een maatstaf en de El Primero 21 is een nog sneller tikkend evolutie-uurwerk.

Alles aan de Zenith Defy El Primero 21 is een kijkfestijn in alle opzichten. De 44 mm kast van titanium, keramiek of rosé goud heeft moderne lijnen en de opengewerkte wijzerplaat is een industrieel ogend pareltje. De afleesbaarheid heeft niet geleden onder het opengewerkt thema. Dat is mede te danken aan een flinke lading lichtgevende massa op de wijzers, een secondewijzer van de chronograaf die eens per seconde rond snelt en tellers in twee verschillende kleuren. Overigens is er ook een klassieker ogende wijzerplaatvariant. Die is gewoon dicht en dat geeft een veel traditioneler en rustiger uiterlijk.

Zenith Defy El-Primero 21 keer 3

Zenith Defy El Primero 21 keer 3

1/100e van een seconde

Het baanbrekende El Primero 9004 chronograafuurwerk is uitgerust met twee echappementen: één voor het horloge en één voor de chronograaffunctie. Het echappement van de chronograaf tikt met 360.000 vibraties per uur. Dat is tien keer zo snel als het originele El Primero chrono-uurwerk en dat betekent dat de El Primero 21 is staat is tijdsbestekken tot 1/100e van een seconde nauwkeurig te meten. Om nog meer te weten te komen over het functioneren van deze nieuwe Zenith heeft het horlogehuis uit Le Locle een filmpje van drie minuten gemaakt. Dat is een half kopje koffie lang, maar we raden sowieso aan het filmpje minstens twee keer te bekijken; een hele kop koffie lang dus. Wie ook nog wat wil lezen over de Defy El-Primero kan hier terecht.