De mysterieuze werken van Speake-Marin

Het “Cabinet des Mystères” maakt alles op bestelling

Speake-Marin schedel

Voor veeleisende horlogeliefhebbers met een hang naar het excentrieke zijn er de mysterieuze werken van Speake-Marin. Het kleine horlogehuis staat paraat om op speciaal verzoek unieke uurwerken en gelimiteerde series te produceren.

Speake-Marin is een klein en onafhankelijk horlogemerk dat opereert in het grote geweld dat de Zwitserse horloge-industrie heet. Industrieel is Speake-Marin zeer zeker niet, eerder ambachtelijk. En klein maar fijn want het merk kan bliksemsnel reageren op wensen uit de markt, dat in tegenstelling tot de traditionele horlogemolochs. Dus, wie als zeer verwende horlogeliefhebber met een idee in het hoofd zit, maar niet weet waar met die wensgedachte naartoe te gaan zijn er de mysterieuze werken van Speake-Marin. In het atelier van het merk zijn voldoende middelen en specialisten aanwezig om op verzoek uurwerken te ontwerpen, te ontwikkelen en te assembleren.

Schedels, draken en bloemen

Speake-Marin vervaardigt in het eigen atelier al jaren horloges, wijzerplaten, wijzers, fraai afgewerkte en gedecoreerde uurwerken. De studio is geïnspireerd op het erfgoed van Speake-Marin en dat betekent Britse invloeden, Romeinse cijfers en schedels, maar ook draken en bloemen. In de studio wordt keer op keer iets ontworpen dat bijdraagt aan het versterken en positioneren van het merk Speake-Marin. Belangrijk is ook dat de kennis en kunde in huis is om op maat gemaakte uurwerken te bouwen, wordt op verzoek een bestaand horloge op uniek wijze gedecoreerd. Met gravures bijvoorbeeld.

Draken, bloemen, schedels; u roept, Speake-Marin draait

Draken, bloemen, schedels; u roept, Speake-Marin draait

Zoveel mensen, zoveel wensen

De troef van Speake-Marin is de mogelijkheid voor een veeleisende klant precies dat te maken dat aan alle eisen en wensen voldoet. Dat gebeurt in het “Cabinet des Mystères”. Een mogelijk scenaria is dat een klant komt met een nauwkeurig ontwerp of met het idee van een horloge dat moet worden ontwikkeld. Speake-Marin neemt eerst ruim de tijd om te luisteren naar de behoeften van de klant. Wordt het een uniek stuk of misschien zelfs een kleine serie? Wat is het doel? Een horloge kan bijvoorbeeld bedoeld zijn voor een verjaardag, een huwelijk, het favoriete huisdier of voetbalclub en ga zo maar door. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Britse symboliek met de hand gegraveerd

Britse symboliek met de hand gegraveerd

 

Uniek binnen 14 weken

Zodra het project is gedefinieerd, start de creatieve studio een onderzoeksfase die een aantal ontwerpen oplevert. Drie tot vijf verschillende tekeningen worden meestal gepresenteerd aan de klant. Het ontwerp dat wordt gekozen wordt vervolgens verfijnd. Elk detail wordt dan uitgetekend en bepaald: decoratie, afwerking, gravures, kleuren, lettertypen, materiaal. Het Speake-Marin atelier kan binnen 14 weken nadat de klant het project heeft gevalideerd op het gebied van ontwerp en kosten, afleveren en dat is in de wereld van haute horlogerie razendsnel te noemen.

Ook de uurwerken worden verfraaii in het “Cabinet des Mystères”

Ook de uurwerken worden verfraaii in het “Cabinet des Mystères”

Rariteitenkabinet

Speake-Marin ziet het bouwen van custom made horloges als een manier om zich te onderscheiden en te groeien en dus is een specifieke organisatie opgezet zodat klanten van “Cabinet des Mystères” snel en adequaat kunnen worden behandeld. Wie gefascineerd is geraakt door de mysterieuze werken van Speake-Marin kan zich melden bij een dealer van het merk.

Voor een dealerlijst en meer informatie over het rariteitenkabinet: www.speake-marin.com