De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02

In lichtgewicht hightech carbon en warm chique roségoud

De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02

De RM 033 uit 2011 is het uitgangspunt. En de sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02 is op dat ronde horloge gebaseerd. De nieuwe RM 33-02 is het eerste ronde horloge in carbon TPT. Het ‘gemarmerde’ carbon wordt gebruikt voor een totaal van 140 horloges.

Een ‘echte’ Richard Mille heeft een tonneau kast en geen ronde. Een ‘echte’Richard Mille heeft een tourbillon aan boord. En een ‘echte’ Richard Mille is gekoppeld aan een beroemd persoon. De RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph die dit jaar voor Kimi Räikkönen werd gebouwd, is een goed voorbeeld. Maar toch. De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02 komt wel overeen met de spirit van veel gecompliceerder creaties van het horlogehuis. Zo is de 41.70 mm x 8.80 mm kast van de RM 33-02 opgetrokken uit tegengestelde materialen. Zacht, warm en chique roségoud wordt gebruikt in combinatie met hard, sterk en futuristisch Carbon TPT. En dat carbon oogt als marmer en niet als een vlechtwerkje.

Een titanium RMXP1-kaliber

De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02

Zicht op het automatische RMXP1-kaliber in titanium

En hoewel een tourbillon ontbreekt en ook een chronograafmechanisme schittert door afwezigheid, is het uurwerk nog steeds de moeite waard. De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02 wordt ondersteund door een geskeletteerd RMXP1-kaliber in titanium. En dat is een licht en robuust uurwerk dat goed oogt en ook niet schrikt van activiteiten. Of die nu alledaags of sportief zijn. Ook opvallend aan het kaliber is de platina microrotor die de totale dikte van het uurwerk beperkt tot 2,6 mm. En hoewel het uurwerk geen architectonisch en driedimensionaal spektakelstuk is, oogt het zeer fraai. Zo is de platine gemaakt van gezandstraald Titalyt. En verder vallen de matte en geschuinde bruggen op. Bovendien zijn die allemaal met de hand afgewerkt. Inderdaad, zoals een Richard Mille betaamt.

De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02

De contrasterende kleuren en materialen bepalen het beeld van de RM33-02

De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02 krijgt een chique tintje

De sportieve lifestyle van de Richard Mille RM 33-02 krijgt een chique tintje dankzij roségouden cijfers. En die zijn op een titanium ring geplaatst. Daardoor lijken deze sportief gestileerde wijzers te zweven. De opengewerkte wijzerplaat, die het hele kaliber overspant, accentueert de volumes. En de roségouden wijzers passen in het thema. Een thema dat ook in de kroon terugkomt. Volgens Julien Boillat, de technisch directeur van Richard Mille, is de RM 33-02 “… een horloge voor elke dag en elke dag. We hebben de esthetiek van de originele versie opnieuw te geïnterpreteerd door de lijnen van het horloge te accentueren. En ook hebben we de decoraties, kast en wijzerplaat opnieuw vormgegeven om een ??sportievere sfeer te creëren. Daardoor is de RM 33-02 een delicate synthese van lifestyle en sportiviteit.”

Voor prijzen en beschikbaarheid: www.richardmille.com