Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece

Een speciale Autumn Inspired “Geneva Edition”

Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece

Van de Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece Autumn Inspired “Geneva Edition” worden slechts 5 exemplaren gebouwd. En die zijn alleen te koop bij Boutique Montres Prestige Geneva. Maar het 40 mm stalen horloge is wel een reisje waard.

Voor sommigen is de herfst het meest treurig jaargetijde. Laurent Ferrier neemt de herfstkleuren van Genève en maakt er een positief ogend horloge van. De Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece Autumn Inspired “Geneva Edition” heeft als basis de eerder dit jaar gepresenteerde Galet Annual Calendar School Piece. De nieuwe 40 mm versie in een stalen kast heeft een bruine kleur van gevallen herfstbladeren. Opaline wordt het ook wel genoemd. Of zalmkleurig. Maar dat doet de diepte van de kleur niet genoeg recht. De Autumn Inspired “Geneva Edition” oogt rijp en volwassen. Ook al is de basis een ‘schoolhorloge’.

Het afstudeerhorloge van Laurent Ferrier

Laurent Ferrier is een horlogemaker en -huis met een grote reputatie. In 2010 won het merk de ‘Best Men’s Watch award’ tijdens de Geneva Watchmaking Grand Prix (GPHG). Ook tijdens de GPHG’s van 2015 en 2018 viel het in de prijzen. Al die lof en erkenning leidden mede tot de samenwerking met Boutique Montres Prestige Geneva. Voor deze high-end horloger werd de tot slechts 5 stuks gelimiteerde Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece Autumn Inspired “Geneva Edition” gemaakt. De drie centrale Assegai-wijzers zijn typisch Laurent Ferrier. Net als de kastvorm die is gebaseerd op het afstudeerhorloge van Laurent Ferrier. De bolle vorm doet denken aan een traditioneel zakhorloge. Of aan een kiezelsteen aangezien ‘galet’ het Franse woord daarvoor is.

Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece

Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece Autumn Inspired “Geneva Edition”

Binnenin de Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de herfstige Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece een jaarkalender. Deze complicatie herkent maanden met 30 en 31 dagen en gaat indien nodig automatisch door naar de 1e van de maand. De enige gelegenheid waarbij handmatige aanpassing nodig is, is eenmaal per jaar op 1 maart. Een drukknop aan de linkerkant van de behuizing biedt een eenvoudige manier om de ‘dag’-weergave aan te passen. Alle andere aanpassingen kunnen eenvoudig worden gemaakt middels de balvormige kroon. Die kroon bedient het met de hand op te winden kaliber LF126.01. Het uurwerk bestaat uit 235 componenten en heeft een gangreserve van 80 uur. En de afwerking van het uurwerk is subliem. Elke brug is versierd met Côtes de Genève-decoratie en de platine is verfraaid met perlage. En de zijkanten en binnenhoeken worden handmatig afgeschuind. Fraai detail is de gangreserve-indicator op de uurwerkzijde.

Voor meer informatie over het horlogehuis: www.laurentferrier.ch

Voor informatie over de verkrijgbaarheid van de Laurent Ferrier Galet Annual Calendar School Piece: www.montresprestige.ch