De gouden Original van Van der Gang

De retro-moderne 20052 in luxueus roségoud

De gouden Original van Van der Gang

De gouden Original van Van der Gang is een prestigieuzere uitvoering van de stalen Original of 20052 zoals het model eigenlijk heet. Het retro-moderne gevoel van de stalen variant is naar een hoger plan getild door het gebruik van edelmetaal met een warme gloed.

Vorige zomer lanceerde Van der Gang uit Dokkum de stalen Original 20052BW. Het retro-moderne uiterlijk met onder andere gouden wijzers en een bol saffierglas werd met enthousiasme ontvangen. Logisch, want het horloge ziet er niet alleen fraai uit, het is ook zeer fraai gemaakt. Oprichter Wybe van der Gang is een perfectionist – dat bewijst hij op horlogegebied inmiddels al 20 jaar – en dat uitte zich bij de Original 20052BW. Dat horloge valt onder meer op door de met stikstof gevulde stalen kast die een hardheid heeft van 73 op de Hardness Rockwell C-schaal (HRC). Is dat hard? Nou, buitengewoon hard voor staal en dus oogt de horlogekast strak en is het bovendien krasbestendig. Immers, hoe harder een materiaal is hoe beter het bestand is tegen krassen.

De gouden Original van Van der Gang

De struisvogelleren band past bijzonder goed bij de 41 mm Original 20052BW-TRg

Rode schaalverdeling plus kalender- en chronograaffuncties

Maar goed, we gaan het nu niet over staal hebben, maar over roségoud. Dat is dus behoorlijk veel zachter dan staal. Van der Gang geeft geen hardheid op, maar wel dat de 41 mm kast is gemaakt van 18 karaats 5N roségoud. Deze exclusieve uitvoering van de Original complementeert de huidige lijn. De gerodineerde opgelegde cijfers, sierlijk slanke wijzers en een uitgebalanceerde, verzilverde wijzerplaat geven het horloge een sportief traditioneel uiterlijk. Op de licht gebolde wijzerplaat worden de dag en de maand op 12 uur vermeld. De kenner herkent het kaliber Valjoux 7751 en dus zijn er ook chronograaffuncties. Optisch hoogtepunt van de wijzerplaat is de rode schaalverdeling die kleurrijk combineert met het goud van de kast en de wijzers. Aan de buitenzijde van de wijzerplaat is de datum af te lezen. Een  lange, slanke wijzer met halve maan geeft deze aan.

De gouden Original van Van der Gang is luxueus neo-retro

De stalen 20052 was al subtiel neo-retro, de gouden variant gaat nog een stapje verder door de keuze voor roségoud. Zeker in combinatie met de struisvogelleren band. Wie herinnert zich die banden nog van Jaeger-LeCoultre? De oranje poussoir op 2 uur in ‘Koninklijk oranje’ om de chronograaf te starten. kleurt fraai bij de band én de roségouden kast. Het gebruik van subtiele kleuren die fraai harmoniëren zijn een teken dat er veel aandacht aan het uiterlijk is besteed. De nieuwste Original (20052GW-TRg) is nu verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 337 stuks en kost 15.800 euro.

De gouden Original van Van der Gang

In de met stikstof gevulde roségouden kast van de Van der Gang Original 20052GW-TRg tikt een automatisch kaliber Valjoux 7751

Voor meer informatie over de collectie: www.vandergangwatches.nl