De Endeavour Center Seconds Concept in staal en twee goudtinten

‘Gerookt’ en gelimiteerd nieuws van H. Moser & Cie.

De Endeavour Center Seconds Concept in staal en twee goudtinten

Vijf jaar geleden presenteerde H. Moser & Cie. het eerste Concept-model met fumé wijzerplaat uit. Het minimalisme leverde grote bijval op. En het ‘gerookte’ uiterlijk werd zelfs een signatuur van het horlogehuis uit Schaffhausen. Nu verschijnt de Endeavour Center Seconds Concept in staal en twee goudtinten.

Weg met de index! Als de wijzerplaat zo mooi is als een ‘gerookt’ exemplaar uit de manufactuur van H. Moser & Cie. zijn indexen overbodig. Het minimalisme heeft een maximaal effect omdat het zo smaakvol is uitgevoerd. Het horloge wordt meer dan een tijdsinstrument omdat de wijzers vrij rond bewegen. En ook al wordt het aflezen van de tijd wat meer natte vinger werk, het is geen onbegonnen werk. De Concept begon als een proefballon, maar bleek zo succesvol dat H. Moser & Cie. besloot het in de permanente collectie op te nemen. De fumé-wijzerplaat met zonnestraalpatroon is zelfs een signatuur geworden. En om de vijfde verjaardag van het idee te vieren, verschijnt onder andere de Endeavour Center Seconds Concept in twee goudtinten.

De Endeavour Center Seconds Concept in staal en twee goudtinten, wit- en roodgoud

De Endeavour Center Seconds Concept in staal en twee goudtinten

De minimalistische fascinatie van de Endeavour Centre Seconds Concept in witgoud in beeld

De wijzerplaat is hoe dan ook blauw. Funky Blue noemen ze dat bij Moser. De gekozen omlijsting heeft grote invloed op het fumé blauw. In witgoud en staal oogt het koel en bijna afstandelijk. Maar de roodgouden variant is zowat het tegenovergestelde. De kleurencombinatie van roodgoud en van kleur veranderend blauw is zeer expressief. Maar goed dat er geen indexen en andere tierelantijnen zoals een logo op de wijzerplaat te vinden zijn. Want waren die wel geplaatst dan was er sprake geweest van overkill. Trouwens, de Endeavor-kast is een toonbeeld van hoogstaand vakmanschap. En de schoonheid die dat oplevert is een fraai canvas voor de minimalistische voorstelling. Een voorstelling die zelfs zonder vermelding van de makers zeer eenvoudig herkend wordt.

Verschillende balansveren in dezelfde uurwerken

De Endeavour Center Seconds Concept in staal en twee goudtinten

De uurwerkzijde van de Endeavour Centre Seconds Concept 1200-0409 biedt zicht op het automatische manufactuurkaliber HMC 200

In de Endeavour Center Seconds Concept in staal en twee goudtinten is een 100% Swiss Made uurwerk te vinden. De 40 mm x 10,7 mm kast biedt ruimte aan het automatische manufactuurkaliber HMC 200 met een hoogte van 5,5 mm. Het uurwerk tikt met 21.600 vibraties per uur en heeft een gangreserve van 3 dagen. Een in eigen beheer gemaakte Straumann-balansveer doet dienst in de twee edelmetalen varianten. De stalen versie is voorzien van een dubbele haarveer. Verschil moet er zijn. Het uurwerk is te zien door een zichtbodem. Voor de roodgouden variant is een bruine alligatorleren band bedacht en voor de witgouden en stalen versie een exemplaar in donkergrijs.

Staal is vier keer zo zeldzaam als wit- en roodgoud

De Endeavour Center Seconds Concept 1200-0215 in witgoud is gelimiteerd tot 100 stuks. De roodgouden 1200-0409 verschijnt ook in een oplage van 100 stuks. En van stalen 1200-1218 worden slechts 50 stuks gebouwd. De stalen variant is dus eigenlijk vier keer zo zeldzaam als de edelmetalen varianten. Het lijkt wel een Patek!

Voor meer informatie over de verschillende nieuwe Concept-modellen met fumé wijzerplaat: www.h-moser.com