Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma

IJzig titanium vs. lavarood carbon

Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma

Met de nieuwe Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma worden ijs en vuur verenigd. Echt? Nee, natuurlijk niet. Maar de ene is gemaakt van koel titanium en de andere van rood carbon en zwart DLC titanium. En dat oogt in beide gevallen zeer spectaculair.

Met de nieuwe Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma wordt het karakteristieke Freak-concept verder uitgebouwd. De Freak X Ice weerspiegelt ijsschotsen en de Freak X Magma vulkanen. De ‘ijsschots’ doet dat in blank titanium. En de ‘polsvulkaan’ is gemaakt van zwart DLC titanium en rood carbon. Trouwens, dat rode koolstofvezel hebben we eerder gezien. De kast van de Skeleton X Magma was ook al gemaakt van ‘lava’. Maar de Freak X Magma – net als de uurwerk technische gelijkaardige Freak X Ice – is beduidend gecompliceerder.

Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma

De ijzingwekkende Freak X Ice

Alles draait om het carrousel-uurwerk

Het hart van de Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma wordt gevormd door het automatische kaliber UN-230. En het hoogtepunt is natuurlijk het carrousel-uurwerk dat om de eigen as draait. Een uurwerk dat ‘UN’ op de kaart heeft gezet. En ook opval door de grote balans van silicium plus de bruggen die voorzien zijn van oplichtend Super-Luminova. De gangreserve van het uurwerk bedraagt 72 uur en kan van beide kanten van de horloges onbelemmerd worden bekeken.

Kies uit lichtgewicht gloeiend lava of verkoelend ijs

Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma

De vurige Freak X Magma

De kast van de Freak X Magma is gemaakt van een combinatie van ultralichte koolstofvezel en rode, gemarmerde epoxyhars. Het horloge is hierdoor zowel ultralicht als uiterst krasbestendig. En ook heeft elke horloge een uniek (lava)patroon. De Freak X Ice is met zijn titanium kast wat behoudender. Maar echt gewoontjes is het horloge ook niet. De marineblauwe indexen en ijzig Super-Luminova geven deze Freak een verkoelend uiterlijk. En de witte leren band met rubberen coating is uitgerust met een vouwsluiting.

Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma

Een freaky mix van de Freak X Ice en de Freak Magma die eigenlijk ook gemaakt zou moeten worden

Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma: verkrijgbaarheid en prijs

Beide nieuwe Freak-modellen zijn verkrijgbaar bij de Ulusse Nardin-merkboetieks. De dichtstbijzijnde is trouwens in het Tsjechische Karlovy Vary en dat is zo’n 830 kilometer rijden vanuit Nederland. Misschien toch eerst bij de dichtstbijzijnde merkdealer informeren wat mogelijk is. De prijs is voor een horloge met carrousel-uurwerk verrassend scherp. Want de Ulysse Nardin Freak X Ice en Freak X Magma hebben een prijs van 27.000 euro.

Voor meer informatie over nog meer ‘freaks’: www.ulysse-nardin.com