Chopard L.U.C Qualité Fleurier in topvorm

Net als horlogemerk Parmigiani, Bovet en uurwerkmaker Vaucher, maakt Chopard deel uit van de groep horlogemakers uit Fleurier die een eigen hoogwaardig kwaliteitslabel aanhangen: die van de Fondation Qualité Fleurier. De L.U.C Qualité Fleurier is een horloge dat in alle opzichten aan die hoge kwaliteitseisen voldoet.
De Fleurier Quality Foundation is een van de meest veeleisende horlogecertificeringen. Het combineert het C.O.S.C. met de Fleuritest en Chronofiable tests. Het werd in 2004 opgericht om zowel de technische als de esthetische afwerking van horloges tot in perfectie te waarborgen. Chopard is van bovengenoemde merken het merk dat de hoogste aantallen goedgekeurde horloges volgens het FQF heeft. En hoewel het FQF openstaat voor alle Zwitserse horlogemerken om de precisie, betrouwbaarheid, levensduur en perfectie van de uiterlijke afwerking van zowel uurwerkonderdelen als het hele horloge te testen, is het clubje aangesloten merken nog altijd klein.

L.U.C Qualité Fleurier 161896-5003 side white

De L.U.C Qualité Fleurier, die vorig jaar bij het tien-jarig jubileum van de Fondation werd gepresenteerd, is, zoals dat hoort bij een FQF gecertificeerd horloge geheel in Fleurier, Zwitserland ontwikkeld, gemaakt en geassembleerd. Het uurwerk is het automatische L.U.C 96.09-L kaliber, met een COSC-gecertificeerde chronometer en twee op elkaar geplaatste (Chopards Twin Barrel concept) veertonnen. Het geheel is Fleurier Quality Foundation gecertificeerd. Het uurwerk heeft een gangreserve van 65 uur.

HQ_Chopard_L.U.CQualit+®Fleurier_870px

De kast van de Chopard L.U.C. Qualité Fleurier is gemaakt van 18 karaat roségoud en meet 39 mm. in doorsnede. Het saffierglas is dubbel ontspiegeld en daaronder schittert een sunray dial die is afgewerkt met gesatineerd ruthenium. Naast de uren en minuten is er een kleine seconde op 6 uur. Het horloge is afgewerkt met een handgestikte zwarte alligatorband met bruine voering van alligatorleder en de band sluit met een 18 karaat gouden gesp.
Prijs: € 14.880

Kijk voor meer informatie op www.chopard.com