Hysek Abyss tien jaar jong

De Abyss is al tien jaar het vlaggenschip van de chronograafcollectie van het Zwitsers Hysek. Dat jubileum wordt gevierd met vier nieuwe modellen in een combinatie van goud en titanium en een bezel van saffierglas met scharnierende bandaanzetetn.
Er zijn drie nieuwe versies gemaakt van de tri-compax chronograaf en een vierde, genummerd model. De combinatie van goud en titanium, het ene edel en het andere lichtgewicht en technisch – symboliseren dat de Abyss collectie zowel sportief is als luxe.

Hysek-anniversary-Abyss-chronoDe nieuwe modellen zijn gebaseerd op de collectie die in 2014 is gepresenteerd, de Abyss 44 mm Chronograph. Ze hebben hetzelfde systeem van scharnierende bandaanzetten, waardoor het horloge altijd natuurlijk op de pols ligt. Het vierde model heeft ook roségoud op de bandaanzetten en de zijkantbeschermers, op 9 uur en op 3 uur en voor de kroonbescherming.
De variaties tussen de modellen zien we op de saffierglazen bezel, die verkrijgbaar is in antraciet, zwart of goud.

Hysek-Abyss-antracietDe gouden versie heeft zijn eigen speciale jubileuminscriptie “10th anniversary” onder de bescherming op 9 uur. De wijzerplaat van de Abyss is er in antraciet of zwart PVD en alle versies hebben een titanium kast, behalve één speciale variant: de volledig zwart-PVD stalen versie, die nog sterker contrasteert met het roségoud.

Hysek-Abyss-black staal
Binnenin alle modellen tikt een Zwitsers automatisch kaliber, met 42-uur gangreserve. De Abyss heeft een datumvenster op 3 uur en de brede uren- en minutenwijzers zijn bedekt met een laagje Super-LumiNova, net als elke wijzer op de chronograaf-subdials. Alle tijdfuncties worden aangedreven door een enkele, beschermde kroon. De slanke poussoirs bedienen de chronograaf. Hysek biedt drie banden: leder, rubber met een stalen H-inzetje en een combinatie van titanium en staal. De prijs nog niet bekend.

Hysek-Abyss-black-PVDKijk voor meer informatie op www.hysek.com