Alpina officieel horloge partner Franse skifederatie

Alpina is vanaf heden officieel partner van de Franse Ski Federation (FFS) en wordt daarmee het officiële horloge voor een periode van twee seizoenen met een optie voor meer. Alpina en de skisport gaan al ver terug; het merk is natuurlijk al vanaf de oprichting een echt sporthorlogemerk, maar ook de partnerships met skiers Aurélien Ducroz, Sondre Turvoli Fossili, Melissa Arnot, Borge Ousland, de Polish Alpine Club en binnenkort ook de Franse wereldbeker onderstrepen dat. Het is Alpina’s missie om luxe sporthorloges te maken die met de hoogste precisie opereren onder de meest veeleisende omstandigheden, zoals in de Alpen.

Alpina-Watches_French_Ski_Federation_Horological_Smartwatch_1Alpina werd zelf geboren in de Zwitserse Alpen en wil met zijn partnerschap de jonge generatie  skiërs steunen. Het merk met het rode driehoek-embleem is een onafhankelijk familiebedrijf, dat deel uitmaakt van de groep van Peter en Aletta Stas, de eigenaren van Frédérique Constant. Het stamt echter al uit 1883 en was een ware pionier in de horloge-industrie. Veel patenten en innovatieve kalibers staan op naam van het merk en Alpina stond aan de basis van het Zwitserse sporthorloge met de legendarische Alpina 4 uit 1938.

AL_BrandAssets_Logo_z_Composite_FFS-01Vandaag de dag is Alpina een van de weinige onafhankelijke Zwitserse merken die hun uurwerken helemaal in eigen huis ontwikkelen, produceren en assembleren. Alpina maakt vijf eigen kalibers: de AL-980 Tourbillon; de AL-718 World Timer; de AL-950 Automatic Regulator; de AL-710 Automatic Small Date, en onlangs nog de AL-760 Flyback Chronograph, met de nieuwe en gepatenteerde “Direct Flyback” technologie.
In 2015 introduceerde Alpina de eerste Zwitserse Horological Smartwatch. Alpina’s ceo Guido Benedini tekende de overeenkomst voor zijn merk en overhandigde een speciaal Alpina smartwatch horloge met een band in de kleuren van de FSS aan de president van de federatie, Michel Vion.

Apina_Watches_French_Ski_Federation_Partnership_2015Prijs van de horlogical smartwatch: € 1.095

Kijk voor meer informatie op www.alpina-watches.com