Tijdens de Haute Horlogerie beurs Watches & Wonders in september vierde A. Lange & Söhne zijn eigen feestje. De 200e geboortedag van Ferdinand Adolph Lange werd luister bijgezet met een aantal nieuw ontwikkelde horlogemodellen, waaronder twee nieuwe Saxonia modellen.

A.Lange-Sohne-Saxonia-ALS_216_033_216_027_M_Gruppe_a6De collectie Saxonia, die onlangs toch al een metamorfose heeft ondergaan, is uitgebreid met twee modellen die als gemene deler een donkergrijze wijzerplaat, drie wijzers en een 37 mm. wit- of roségouden kast hebben. Ook zijn ze beide alleen in de zestien A. Lange & Söhne boutiques verkrijgbaar. De Saxonia maakt al meer dan twintig jaar deel uit van het repertoire van de horlogemaker uit Glashütte. In januari van dit jaar presenteerde A. Lange & Söhne op de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) beurs in Genève een geheel gemoderniseerde collectie van het model. De horloge hebben nu een nieuwe minutenschaalverdeling en dubbele, opgelegde batonindexen op 3, 6, 9 en 12 uur, en ook licht verlengde minutenmarkeringen. De nu nieuw uitgebrachte modellen hebben een wit- of roségouden kast die de grijze tint van de wijzerplaat versterken.

A.Lange-Sohne-Saxonia-ALS_216_027_FS_a6
In het horloge tikt Lange’s eigen handopwindkaliber L941.1 met een gangreserve van 45 uur. De platen zijn van onbehandeld Duits zilver en het uurwerk bestaat uit 164 onderdelen. De balans is er een van Nivarox® en tikt met een frequentie van 21.600 trillingen per uur. De tijd leest u af in uren en minuten op de centrale wijzers, en de seconden via een subdial met stop-second mechanisme. De wijzerplaat is van massief zilver en het horloge komt aan een handgestikte zwarte of roodbruine alligatorlederen band met een wit- of roségouden gesp. Het horloge is prachtig met de hand afgewerkt en heeft alle klassieke kenmerken van het ambacht waar Lange om bekend staat. Door de handgegraveerde balanskloof is elk horloge uniek.

Prijs op aanvraag

Kijk voor meer informatie op www.lange-soehne.com