Diving Dutchman stoer duikhorloge met focus op het hart

De Diving Dutchman is een gelimiteerd oer-Hollands en handgemaakt titanium duikhorloge met een aantal sterke karakteristieken. Duikershorloge Diving Dutchman is het nieuwste ontwerp van Pellikaan Timing, sinds 2008 makers van handgemaakte Nederlandse design horloges. Om de Diving Dutchman een vliegende start te geven wordt crowdfunding ingezet. De eerste vijftig exemplaren worden via Kickstarter aangeboden.

Van iets langer terug: Pionier op het gebied van Hollands meet- en regeltechniek Cornelis Drebbel (1573-1633) stond voor Pellikan Timing model als inspirator tot hun Diving Dutchman. Bij leven was Drebbel bekend als bouwer van een perpetuum mobile, de eerste microscoop en een onderzeeboot. Dat laatste maakt een mooie brug richting een duikhorloge van Nederlandse makelij.

Pellikaan Timin Diving Dutchman

De ontwerpers van Pellikaan Timing wilden werken met een primaire focus op het kloppend hart van de Diving Dutchman en secundair denken vanuit looks. Dit komt onder andere tot uiting door het bewust weglaten van overbodige items bij dit duikhorloge. Wat blijft is een gedurfd ontwerp – waterdicht tot 200 meter – waarbij gekozen is voor leesbaarheid en functionaliteit. Het mechanische horloge heeft een met de hand vervaardigde titanium kast, een zwart chromen IP13 uurwerk en Superluminova indexen. De geïmpregneerde en waterbestendige lederen band is eveneens handgemaakt. Aan het standaard IP13 uurwerk van het Zwitserse Isoprog is een eigen gepatenteerd anker toegevoegd voor minder wrijving en een betere puls transmissie.

Diving Dutchman Pellikaan Timing

Op funding platform voor creatieve projecten Kickstarter benoemen de Pellikaan-eigenaren de hoge mate van kwaliteit, de gewaagde ontwerpen en hun eigen lef. Zij omschrijven de Diving Dutchman als meesterlijk handgemaakt en een schoolvoorbeeld van terughoudendheid zonder in te boeten aan lef en precisie.

De Diving Dutchman is leverbaar vanaf eind 2015. Prijs voor de eerste vijftig exemplaren via Kickstarter € 4000,- Retailprijs € 4900,- Meer informatie via pellikaantiming.nl en Kickstarter.com