Sotheby’s en IWC veilen unieke chronograaf Le Petit Prince

Verzamelaars en liefhebbers van exclusieve horloges kunnen uitkijken naar een bijzondere datum, of deze zelfs in hun agenda zetten. Sotheby’s en IWC Schaffhausen veilen op 10 november 2015 in Genève een unieke chronograaf. Het gaat om de Pilot’s Watch Double Chronograph Edition “Le Petit Prince”, een special design van IWC.

HANDOUT - The back of the Big Pilot?s Watch Perpetual Calendar Edition ?Le Petit Prince? (Ref. IW502801) with a platinum case shows the impressive IWC-manufactured 51613 calibre with Pellaton automatic winding and a 7-day power reserve, as well as an 18-carat gold medallion engraved with an image of the little prince. (PHOTOPRESS/IWC)

Het in roségoud uitgevoerde horloge is voorzien van een ontwerp van zeven sterren die refereren aan het beroemde verhaal ‘De Kleine Prins’ van de auteur en piloot Antoine de Saint-Exupéry. De opbrengst van het meesterstuk komt ten goede aan de Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation. Deze organisatie geeft ondersteuning aan kansarme jongeren over de hele wereld door middel van lokale initiatieven en onderwijs.

HANDOUT - Collection Saint-Exupéry d?Agay Estate. (PHOTOPRESS/IWC/Collection Saint-Exupéry d?Agay Estate)

Het beroemde verhaal “The Little Prince” wordt generatie op generatie verteld en is al in meer dan 260 talen uitgebracht. Dit staat overigens in schril contrast met de absolute uniciteit van het gelijknamige horloge.
Het pilotenhorloge met dubbele chronograaf heeft een gangreserve van 44 uur en is voorzien van karakteristieken vol ‘koninklijke’ allure. De in 18 karaat roségoud uitgevoerde kast van 44 mm omlijst een nachtblauwe wijzerplaat met vergulde indexen gecombineerd met SuperlumiNova®. Het horloge is waterdicht tot 6 bar, het saffierglas is dubbel ontspiegeld. Het horloge is voorzien van een matte bruine kalfsleren band. Op de wijzerplaat is tussen alle sterren bij de negen een vergulde ster geplaatst. De achterzijde van het horloge is voorzien van zeven sterren, één voor elke dag van de week en bevat een portret van de hoofdpersoon van het geesteskind van Antoine de Saint-Exupéry: ‘Le petit Prince’.

Het horloge heeft een automatisch IWC 79420 kaliber en bezit verder een datumaanduiding en een dagaanduiding in de vorm van een ‘jumping star’. Ook kunnen de seconden stil gezet worden bij het op tijd zetten van het horloge (small hacking seconds). De kast heeft een diameter van 44 mm.

Elke fase die de kleine prins in het verhaal meemaakt in zijn reis naar de zeven planeten en haar bewoners zijn vormgegeven in de chronograaf: de koning, de ijdele man, de dronkaard, de zakenman, de lantaarnopsteker, de geograaf en tenslotte de roos. Dit is het enige exemplaar van deze unieke chronograaf dat IWC ooit zal maken, dus het bieden kan beginnen.
Voor meer informatie: IWC.com

HANDOUT - Books like ?Night Flight? and ?Southern Mail? have made the writer Saint-Exupéry (seen here in 1939) immortal. With over 80 million copies in print, his story ?The Little Prince? is one of the best-selling books of all time. (PHOTOPRESS/IWC/Collection Saint-Exupéry d?Agay Estate)