Lancering Swatch Bellamy horloge waarmee je kunt betalen

Swatch heeft de krachten gebundeld met China UnionPay en de Bank of Communications voor een contactloze betaling ‘met-de-pols’. De lancering heeft plaatsgevonden in China. De eerste vier horloges zijn een combinatie van een functioneel Swatch-design met de NFC-technologie (Near Field Communication), waardoor je het horloge kunt gebruiken om mee te betalen. Het nieuwe betaal-met-de-pols-horloge van Swatch heeft, als eerbetoon aan de Amerikaanse schrijver Edward Bellamy, de naam Swatch Bellamy meegekregen. In het boek Terugblik uit het jaar 2000 uit 1888 schetst de Amerikaanse auteur een utopische wereld waarin contant geld is vervangen door creditcards en debitcards. Bellamy was daarmee de tijd ver vooruit. 

Swatch_Bellamy_svib101-cn_Original (1)

 

 

Ten tijde van de eerste Swatch horloges was iedereen verrast vanwege het revolutionaire concept en de kleurrijke, creatieve ontwerpen van het merk. Ook tegenwoordig blijft Swatch innoveren met nieuwe modellen, collecties en speciale edities.  Deze keer met horloges die voorzien zijn van een ingebouwde NFC-chip onder de wijzerplaat waarmee je kunt betalen via contactloze POS-apparatuur.  Bij NFC-technologie wordt gebruik gemaakt van radiogolven met een hoge frequentie om elektronische apparaten, die zich op korte afstand van elkaar bevinden, met elkaar te laten communiceren. Net als de eerste Swatch horloges heeft ook het Swatch Bellamy horloge het speelse karakter en het opvallende kleurgebruik waar Swatch zo beroemd om is.

Swatch_Bellamy_Original

 

In Nederland moeten we nog even wachten voor we losjes uit de pols kunnen afrekenen. Betalen met een horloge middels de Swatch Bellamy betalingsmogelijkheid wordt allereerst begin 2016 in China ingevoerd. Het Zwitserse horlogehuis werkt daar samen met UnionPay, het betaalkaartenverbond van de Chinese banken, en met de Bank of Communications, waar het nieuwe horloge te koop zal zijn. Binnenkort wordt de Swatch Bellamy in Zwitserland gelanceerd in samenwerking met een Zwitserse bank en een veilige transactiepartner. Ook in de VS staat de Swatch Bellamy op het punt van lanceren. Wat de verkoopprijs van de Swatch Bellamy zal worden is nog niet bekend.

Meer informatie op Swatch.com