Alpina gunt 50s Alpiner horloge tweede leven

De rijke historie van Alpina heeft het merk geïnspireerd tot een nieuw automatisch horloge dat zijn roots heeft in de jaren 50. Het automatische Alpiner model uit die tijd is omgeturnd in een moderne versie, met dezelfde strakke lijnen, hetzelfde minimalistische wijzerplaat ontwerp en dezelfde kwaliteit, afwerking en betrouwbaarheid waar Alpina als meer dan 130 jaar bekend om staat.

Alpina_Geneve_AL_710_Manufacture_caliberDe Zwitserse Manufacture – die het eerste moderne sporthorloge in 1938 in de markt zette – heeft dit nieuwe horloge bedoeld voor de gentleman-alpinist die een elegant maar functioneel horloge zoekt. De combinatie van het saffierglas, dat als een zogenaamde glass box is gevormd is de hedendaagse versie van de Hesaliet versie van weleer, en de vintage look crèmekleurige wijzerplaat geeft de Alpiner een zeer eigentijdse aanblik.

Aan de achterzijde van de 41,5 mm brede kast is ook saffierglas gebruikt, zodat het mooi gedecoreerde en volledig in huis ontwikkelde en gemaakte uurwerk goed te zien is: het kaliber AL-710. Dit kaliber met automatische aandrijving heeft een zwartgecoate rotor waarvan de vorm doet denken aan de pendulum rotor van het Alpina 582 Manufacture kaliber dat uit 1949 stamt. Het is mooi gedecoreerd met Côtes de Genève strepen. Wanneer het horloge volledig is opgewonden, heeft het een gangreserve van 42 uur.

Alpina_Geneve_Alpiner_Manufacture_AL-710KM4E6_case-backDe nieuwe Alpiner Manufacture komt als roestvrijstalen model, met een crème wijzerplaat en parelzwarte opgelegde cijfers. Het heeft oplichtende wijzers en urenmarkeringen. Op 6 uur zit een nostalgische datumaanduiding. Het saffierglas is krasvast en het horloge is tot 50 meter waterdicht. De nieuwe Alpiner Manufacture zit aan een donkerbruine lederen band.

Prijs: € 2.495

Kijk voor meer informatie op www.alpina-watches.com