Omega Moonwatch eerste horloge in de ruimte

Omega Moonwatch “First OMEGA in Space” herenhorloge

Omega herdenkt dit jaar met de Moonwatch “First Omega in Space” zijn eerste horloge in de ruimte. In 1962 droeg astronaut Walter ‘Wally’ Schirra zijn eigen Speedmaster tijdens de ‘Sigma 7’ missie van het Mercury ruimteprogramma. Deze 3 oktober werd het startpunt voor de lange ruimte-geschiedenis van de Speedmaster Chronograph. Twee jaar na de vlucht van Schirra werd de Speedmaster officieel gecertificeerd voor alle missies.

De nieuwe Speedmaster ‘First Omega in Space’ is vormgegeven in het klassieke design uit Schirra’s tijd. De Sedna gouden kast is gebaseerd op de originele ‘pre-professional’ Speedmaster, met symmetrische bandaanzetten en het bekende zeepaarden-logo op het deksel. De bezel is van bruin keramiek en toont een matte tachymeter van chromium nitride. Het bruin komt ook terug in de chronotellers en de minutenring. Deze laatste omcirkelt een zilveren opaline wijzerplaat.

Moonwatch “First OMEGA in Space” Numbered EditionHet kastdeksel van deze nieuwe Omega is gegraveerd met “The first Omega in Space”, de datum van Schirra’s vlucht en en het nummer van de gelimiteerde oplage. De Moonwatch wordt aangedreven door het Omega kaliber 1861, hetzelfde uurwerk als de beroemde Moonwatch. De band is uitgevoerd in bruin leer met beige stiksel. Prijs: €14.300,-

Voor meer informatie kijk op: www.omegawatches.com