A. Lange & Söhne frist Saxonia horloges op

Nadat A. Lange & Söhne in 1990 opnieuw gelanceerd werd, was de Saxonia een van de vier eerste modellen die het bedrijf naar buiten bracht. Sindsdien is de Saxonia ontwikkeld tot een familie van tien sterke modellen. A. Lange & Söhne presenteerde drie daarvan in januari van dit jaar met een vernieuwde wijzerplaat: de Saxonia Dual Time, de Saxonia en de Saxonia Automatic.

ALS_A_Lange_Soehne_Saxonia_386_026_PR_2015_01_a6

Het nieuwe design draagt bij aan de elegantie van de modellen: de van massief goud gemaakte urenmarkeringen zijn naar de rand van de wijzerplaat verschoven en zijn nu uitgevoerd als een dubbele streepindex op 3, 6, 9 en 12 uur. De minutenindexen zijn iets groter dan voorheen waardoor ze meer opvallen, en bij de Saxonia Automatic en Dual Time zijn de markeringen voor de tiende seconden op de extra subdial nu met cijfers uitgevoerd.

ALS_A_Lange_Soehne_Saxonia_ALS_386_032_PR_2015_01_a6De naam ‘Saxonia’ verwijst natuurlijk naar de Duitse deelstaat Saksen, die garant staat voor mooie horlogemakershistorie. Ferdinand Adolph Lange startte hier in Dresden zijn horlogemakerij in 1845 en hij legde daarmee de basis voor een succesvolle horlogemakersgeschiedenis. Onderbroken door de Tweede Wereldoorlog en de daarop volgende onteigening van het bedrijf, werd het in 1990 wederom opgestart door Lange’s kleinzoon Walter Lange. Vandaag de dag produceert A. Lange & Söhne slechts een paar duizend gouden en platina horloges per jaar. Ze hebben alle eigen Manufacture-uurwerken.

Prijzen vanaf € 13.900

Kijk voor meer informatie op alange-soehne.com