Victorinox Swiss Army legt handgemaakte band aan met I.N.O.X. Paracord

Mocht de naam van de I.N.O.X. Paracord nog niet genoeg aanwijzing geven, dan is het ook altijd nog in één oogopslag duidelijk dat de band van de I.N.O.X. Paracord een ware blikvanger is. Het sinds dit voorjaar leverbare model van Victorinox heeft een band gemaakt van ingenieus, handgeknoopt paracord.

Paracord wordt gebruikt binnen het Amerikaanse leger voor het maken van parachutekoorden. Het multifunctionele nylon koord omvat een buitenmantel en daarbinnen zeven strengen die individueel ontrafeld kunnen worden zodat er in het veld, tijdens militaire missies gebruiksvoorwerpen van gemaakt kunnen worden, zoals een visnet of een schoenveter. Of, zoals Victorinox Swiss Army deed, een pracht van een polsband ten behoeve van de dagelijkse precisie missie van het luxe Zwitserse horloge.

I.N.O.X. paracord

Victorinox vervaardigt zes typen Zwitserse kwaliteitsproducten; zakmessen, huishoudelijk en professioneel messen, kampeeruitrustingen, kleding, parfums en horloges. Het bedrijf – gezeteld in Ibach in het hart van Zwitserland – staat onder leiding van de vierde familiegeneratie, nazaten van Karl Elsener. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van (bijna) naamgenoot Carl Elsener die de avant gardistische visie van zijn overgrootvader in ere houdt. Victorinox Swiss Army is sinds 27 jaar onderdeel van Victorinox. De tak vervaardigt uurwerken in het Victorinox horloge-competentiecentrum in Delémont in de Zwitserse Jura, die zich kenmerken door tijdloosheid, betrouwbaarheid en functionaliteit met veel aandacht voor detail.

I.N.O.X. paracord Achter de ogenschijnlijk eenvoudige wijzerplaat en 43 mm kast gaat de nodige technische complexiteit schuil. De I.N.O.X. Paracord loopt op het Ronda 715 Swiss-made quartz movement, Het uurwerk kwam tot stand na 4 jaar van overleg en 3 jaar van ontwikkeling, 421 prototypen en 130 testen. Aangedreven worden drie centrale wijzers – bij het groene en zwarte model is de secondewijzer uitgevoerd in rood – en een datumvenster tussen 4 en 5 uur. De opgelegde indexen zijn voorzien van lichtgevend materiaal. 12 uur wordt aangegeven door het fraaie Victorinox logo. De geknoopte band is leverbaar in de kleuren rood, zwart en navy groen. Daarnaast wordt de I.N.O.X. Paracord geleverd met een losse, transparante cover die over het bezel te plaatsen in. Naast een beschermende functie voor de schokbestendige, waterdichte kast (20 atm) heeft het onderdeel een functie als navigatie-instrument. En hoewel het bij de I.N.O.X. Paracord allemaal draait om de geslaagde, genoopte band is het horloge ook leverbaar met rubberen polsband.

Prijs: € 575
Meer informatie: Victorinox.com