Swatch Watch Olympic thema met 5 Rio specials

Van vrijdag 5 tot zondag 21 augustus vinden de Olympische spelen plaats en voor wie in stijl alle sportieve activiteiten wil volgen heeft Swatch de Rio special uitgebracht.

Het is niet voor het eerst dat Swatch het Olympische thema verwerkt in haar horloges. Vintage exemplaren zijn ware collectors items: Atlanta, de Seoul duikers Swatch, 1980 dameshorloge swatch Moscow, om er  maar een paar te noemen zijn eerder uitgebrachte Swatch Olympics waar nog altijd vraag naar is.

Swatch heeft duidelijk iets dat verschilt van alle andere horlogemerken. Wat is het? Het uiterlijk? De kleuren? Het plastic? Het design, of het feit dat het Zwitsers is en zo veelzijdig dat het bij bijna alle kleding past. Er zijn Swatch-horloges voor alle leeftijden en voor alle gelegenheden. Maar het gaat bij Swatch niet alleen om marktdekking. Swatch is een houding, een levenswijze, een perspectief. In 1983 zette de plotse verschijning van een betaalbaar plastic horloge van Zwitserse makelij de horlogewereld op zijn kop.

Square 3 Standard; 2016 Summer; 1604 Beach Swing

Swatch is een direct antwoord op de crisis die ‘het Zwitserse horloge’ heeft doorgemaakt onder economische invloeden en de invloed van goedkoper Aziatische producten die de vraag naar het dure handgemaakte Zwitserse uurwerk deden kelderen. Nicolas G. Hayek doorzag dat mensen behoeften zouden krijgen aan een  ’tweede horloge’: geen duur handgemaakt juweel, maar een nieuwe manier om te zeggen wie je bent en wat je voelt: elegant, emotioneel, uitdagend, verleidelijk… En omdat zijn Swatch horloges geen fortuin kostten, werd een tweede horloge al snel gevolgd door een derde, een vierde… De rest is geschiedenis en drie jaar geleden vierden Swatch haar dertig jarig bestaan.

Swatch olympic collection

Sport is onlosmakelijk verbonden met de identiteit van Swatch. Al van bij het begin promoot en ondersteunt Swatch actie en lifestylesporten: sporten die jonge mannen en vrouwen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Swatch toont zijn steun via officiële tijdregistratie en sponsoring van allerlei verschillende projecten en evenementen over de hele wereld. De band wordt in de 2016 opnieuw getoond met onder andere de Olympische collectie. De serie bestaat uit 5 unisex horloges met een 34 mm kast. Kleurrijk als altijd, klaar om je te laten zien waar je hart naar uitgaat.

Prijs vanaf: € 50
Meer informatie: Swatch.com