Saxonia thin van A. Lange & Söhne in twee nieuwe maten

In 2011 introduceerde  A. Lange & Söhne  de eerste Saxonia Thin, met 5,9 mm het meest dunne horloge van het huis. Na de lancering in  januari 2016 van een rosé en witgouden Saxonia Thin is het nu de beurt aan twee nieuwe kastmaten.

De Saxonia thin is niet het meest dunne mechanische horloge op de markt, denk aan bijvoorbeeld de 3,6 mm de Master Ultra Thin van  Jaeger-LeCoultre. Maar dat maakt de klassieke en elegante schoonheid van de Saxonia niet minder indrukwekkend slank. Overigens is de naam Saxonia een verwijzing naar de Duitse staat Saksen, (Saxony in het Engels) waar in 1845 Ferdinand Adolph Lange in Glashütte, vlak bij de Saksische hoofdstad Dresden zijn horlogemakerij begon.

 A. Lange & Söhne Saxonia thin

De A. Lange & Söhne Saxonia  thin is onderdeel van een grote Saxonia familie, onder andere de Saxionia automatic, Dual Time, Moonphase en de Annual Calendar zij ‘bloedverwanten’. De jongste familieleden, de Saxonia thin is vanaf nu ook verkrijgbaar in roségoud en witgoud met een kast van 37 of 40 mm. Beide versies worden aangedreven door de met de hand gewikkeld kaliber L093.1. Dit uurwerk, bestaande uit 167 onderdelen is slechts 2,9 mm dik. Wat nauwelijks dik te noemen is. Het is des te fascinerender wanneer je bedenkt dat het uurwerk volgens Lange normen met de hand wordt gedecoreerd en geassembleerd. Zo heeft elke horloge een  hand gegraveerde balans-cock ( ‘Cock’ staat voor  een brug die aan één zijde vastzit aan het uurwerk) wat elk exemplaar een uniek kenmerk meegeeft. Het uurwerk heeft een ritme van 21.600 tikken per uur. Wanneer het volledig is opgewonden bedraagt de gangreserve 72 uur.

 A. Lange & Söhne Saxonia thin

LANGE-SAXONIA-THIN-211-033-Zoom-back

De wijzerplaat van zowel de beide modellen is gemaakt van mat, massief zilver. De Saxonia thin wordt geleverd met een hand gestikte alligator band met een sluiting in wit of rosé goud.

Prijs: € 21.500
Meer informatie: Alange-soehne.com