Oris Sixty-Five 42 mm vult in deep blue Oris vintage lijn duikhorloges aan

Oris introduceerde in Baselworld een nieuwe toevoeging aan de succesvolle vintage Sixty-Five duikers collectie. Met een diameter van 42mm is de nieuwe Oris Sixty-Five de grootste in de serie en voor de allereerste keer kan gekozen worden voor een lederen of NATO-band. De nieuweling is vanaf 1 juni leverbaar.

De nieuwe versie van de Oris Sixty-Five diver heeft een robuuste 42 mm roestvrijstalen kast en een prachtige donkerblauwe wijzerplaat in een slanke kast met vintage-geïnspireerd bolvormig gebogen saffier. De kastbodem is, net als het origineel uit 1965, voorzien van het historische Oris-schild.Oris Sixty five. 2

Net als de in 2015 gelanceerde Divers Sixty-Five is het nieuwe horloge een directe afstammeling van een van Oris’ eerste duikershorloges, geïntroduceerd in 1965. De jaren zestig vormden een belangrijk decennium voor de ontwikkeling van duikapparatuur door mensen als Jacques Cousteau, Hans Hass en Christian J. Lambertsen. Betrouwbare tijdwaarneming instrumenten waren cruciaal bij het verkennen van de stille wereld onder water; en Oris was destijds een van de toonaangevende producenten van duikershorloges.

Oris designers hebben de look van het origineel met aandacht gemoderniseerd, met behoud van een aantal retrodetails, zoals de slanke belijning van de kast, de dunne lunette met 60-minutenschaal en een trapezevormig datumvenster.Oris Sixty five. lederen band.

 

Tegelijkertijd biedt de Divers Sixty-Five alle verbeterde functionaliteit van een 21e-eeuws duikershorloge. De zwarte, met aluminium ingelegde lunette is in één richting draaibaar; het bolvormig gebogen saffierglas is voorzien van een anti-reflectie coating aan de binnenkant; en de wijzers en uuraanduidingen zijn gevuld met Super-LumiNova® in plaats van het tritium dat in de jaren 60 gebruikt werd. Binnenin de meerdelige roestvrijstalen kast tikt een automatisch Zwitsers uurwerk.

Oris Sixty five. zijkant

De Oris Sixty-Five heeft nu voor het eerst een donkerblauwe, gebogen wijzerplaat, in fraai contrast met de vintage-gekleurde Super-LumiNova®. Ook nieuw zijn de geruwde lederen en de stoffen NATO-band, die het horloge allebei nog meer vintage uitstraling geven. Deze opties zijn nu beschikbaar naast de bestaande rubberen en roestvrijstalen band.

Prijs vanaf € 1850
Meer informatie: Oris.ch