Vacheron Constantin Overseas Dual-Time

Met een zwarter dan zwarte wijzerplaat

Vacheron Constantin Overseas Dual-Time

Nee, we gaan het niet hebben over de Royal Oak. En ook over de Nautilus reppen we met geen woord. Waar we het wel over gaan hebben is de Vacheron Constantin Overseas Dual-Time. En wel de nieuwe uitvoering met een diepzwarte wijzerplaat. Hypnotiserend zwart dat al het andere doet vergeten.

Reizen zit in het DNA van de Overseas. De naam alleen al. Maar ook de vormgeving en robuustheid zijn kenmerken die passen bij een horloge dat hot naar her kan zonder consequenties. De Vacheron Constantin Overseas Dual-Time is samen met de Overseas World Time, het meest functioneel ingesteld als reishorloge. En nu is er dus een Dual-Time met hetzelfde zwart dat we al kennen van de Overseas Chronograph “Panda”. Maar nu zonder al te veel witte ‘afleiding’.

Intrigerend functioneel

Vacheron Constantin Overseas Dual-Time

De 41 mm Vacheron Constantin Overseas Dual-Time

Behalve dat het glanzende zwart van de wijzerplaat buitengewoon krachtig oogt, is het ook functioneel. Niets leest zo makkelijk af als een aanduiding tegen een zwarte achtergrond. En dus is de Vacheron Constantin Overseas Dual-Time een uiterst bruikbare reisgezel. Ook al omdat het horloge komt met een leren, stalen en rubberen band die dankzij het ingenieuze snelsluit-systeem eenvoudig zijn te verwisselen. Aan de outfit, het klimaat of de gelegenheid. Terug naar de wijzerplaat waar twee tijdzones tegelijkertijd zijn af te lezen. Naast de traditionele centrale tijdaanduiding voor de lokale tijd, geeft een vierde wijzer met een rode pijl de thuistijd weer. En deze wijzer is gekoppeld aan een dag/nacht-indicator. Zodat het thuisfront niet uit de remslaap wordt gebeld. De datumwijzer op 6 uur wordt gesynchroniseerd met de lokale tijd. En een poussoir corrigeert deze datum. De twee 12-uur zones zijn in beide richtingen instelbaar via de kroon.

De geëvolueerde essentie van de 222

In de ooit door Jörg Hysek ontworpen 41 mm kast – we hebben het dan over de 222, de voorloper van de huidige Overseas – tikt het automatische manufactuurkaliber 5110 DT. Overigens is de huidige generatie Overseas-horloges de zoveelste evolutie van de oorspronkelijke 222, maar de essentie is bewaard gebleven. Over de inhoud van de tot 150 meter waterdichte kast kunnen we nog melden dat het uurwerk is gebaseerd op het kaliber 5100 en dat de extra module voor de ‘tijdreisfunctie’ onderscheidend is omdat de twee tijdzones tegelijkertijd kunnen worden afgelezen. Het uurwerk bestaat uit 234 componenten en heeft een tikfrequentie van 4 Hz (28.800 trillingen per uur). Compleet opgewonden heeft het een gangreserve van 60 uur. En dat is nadat de roségouden, met een windroos versierde rotor heel wat rondjes heeft gemaakt.

Vacheron Constantin Overseas Dual-Time

Het automatische kaliber 5110 DT in de Overseas Dual-Time heeft een massieve roségouden rotor

Vacheron Constantin Overseas Dual-Time Ref. 7900V/110A-B546

De nieuwe Vacheron Constantin Overseas Dual-Time met zijn lichtgevende 18-karaats gouden gefacetteerde indexen en wijzers is een luxueus stuk reisgereedschap. Herkenbaar ook. Door de zeshoekige lunette en de afwisselend gepolijste en gesatineerde stalen band met schakels geïnspireerd op het Maltezer kruis. De prijs van de Vacheron Constantin Overseas Dual-Time Reference 7900V/110A-B546 komt op 24.600 euro.

Voor meer informatie over de overige modellen in de Overseas-collectie: www.vacheron-constantin.com