True blue: Zenith geeft vijf klassiekers uit in blauw

Zenith heeft vijf van haar modellen, afkomstig uit de Zenith El Primero en Elite collectie uitgebracht in het blauw. Het gaat om twee versies van de El Primero Chronomaster, een El Primero 36’000 VpH, een Elite Chronograph Classic en een Elite 6150. De horloges met glimmend stalen behuizingen hebben een blauwe wijzerplaat en blauw band.

zenith-el-primero-36000-vph

Zenith El Primero 36’000 VpH

De El Primero Chronomaster is een sportieve chronograaf die dankzij 36.000 tikken per uur, een precisie afgeeft die aansluit op een tiende van een seconden. Het horloge kent twee uitvoeringen: blauw met blauwe tellers of blauw met antraciet tellers. Beide uitvoeringen hebben in de 42 mm kast in het vierde kwartier glazen vensters die zicht geven op het nauwkeurige automatische El Primero 4061 uurwerk. De horloges zijn Chronometer gecertificeerd door de COSC.

Zenith El Primero Chronomaster

Zenith El Primero Chronomaster

Ook de Elite 6150 en de Elite Chronograaf Classic, met een meer tijdloze, klassieke uitstraling komen als een koppel in het blauw. De twee zijn herkenbaar aan een elegante 42 mm roestvrijstalen kast met ergonomische lugs en slanke wijzers. De licht koepelvormige blauwe wijzerplaten zijn zongestraald en tonen in alle rust, maar zeer precies de tijd. De Elite 6150 is vernoemd naar zijn kaliber dat dankzij dubbele vaten een gangreserve van 4 dagen genereert. De Elite Chronograph Classic wordt aangedreven door het El Primero 4069 kaliber, een afstammeling van ’s werelds meest nauwkeurige, door Zenith in serie geproduceerde chronograaf uurwerk. Met 36.000 trillingen per uur geeft het de uren, minuten, kleine seconden en chronograaf functies aan.

Zenith Elite 6150 en de Zenith Elite Chronograaf Classic

Zenith Elite 6150 en de Zenith Elite Chronograaf Classic

De El Primero 36’000 VpH tot slot komt ook als koppel. Ook dit horloge is vernoemd naar het eigen hart en daarmee is ook gelijk gezegd dat het klopt met dezelfde precisie frequentie als de andere vier horloges uit de ‘blue range’. De El Primero 36’000 VpH chronograaf heeft zijn tellers in drie kleuren, een keuze die al sinds 1969 deel uitmaakt van de Zenith DNA, toen het merk de El Primero voor het eerst gepresenteerde. In de nieuwe diepe blauwe versie met zongestraalde wijzerplaat is het uiterlijk een combinatie tussen traditie en nieuwe kracht.

Prijzen vanaf € 4000
Meer informatie: Zenith.com