Limited Edition: Parmigiani Fleurier Tonda 1950 Météorite in Zweeds wit

Als aanvulling op de eerder gepresenteerde modellen met een Abyss blauwe en zwarte wijzerplaat, presenteert Parmigiani Fleurier een Special Edition van de Tonda 1950 Météorite met een witte wijzerplaat.

Wanneer je een horloge maakt met een wijzerplaat van meteoriet, dan geeft dit de garantie dat elk exemplaar uniek is. Bijzonder is ook dat materiaal van miljoenen jaren geleden verwerkt is in een modern gebruiksvoorwerp dat  ‘draait om tijd’. Eeuwen komen samen in een bijzondere vorm van tijdloosheid.

Elke ader op de wijzerplaat van de Parmigiani Fleurier Tonda 1950 Météorite is een stukje geschiedenis. Het is niet voor het eerst dat Parmigiani Fleurier materiaal uit de ruimte verwerkt in de wijzerplaat van haar horloges. De witte variant is een vervolg op eerdere speciale edities in blauw en zwart. Uiteraard is het materiaal van de witte wijzerplaat in eerste instantie afkomstig uit de ruimte. In tweede instantie uit Zweden waar de meteoor recent is ontdekt.parmigiani-fleurier-een-special-edition-van-de-tonda-1950-meteorite

Een wijzerplaat snijd je niet zomaar uit een stuk meteoriet. Dit proces is mogelijk gemaakt door Manufacture’s dial-makers. De extreme hardheid en de variatie van, en in, de minerale structuur wordt eerst goed in kaart gebracht en na het snijden op juiste maat en dikte wordt de wijzerplaat gepolijst en bewerkt met een chemisch materiaal waardoor de ‘widmanstättenstructuur’ uit de steen naar voren komt. De basis van de structuur is lang geleden gevormd, toen het metaal in de steen langzaam afkoelde.

De 39 mm kast en het bezel van de witte Tonda 1950 zijn gemaakt van titanium, net als meteoriet een lastig te bewerken materiaal. Het ultra dunnen horloge is slechts 7,97 mm hoog en herbergt een automatisch uurwerk, kaliber PF702. Dit uurwerk is slechts 2,6 mm dik, geeft 21.600 tikken per uur af en heeft een gangreserve van 48 uur. Hoe dun ook, de verschillende onderdelen hebben een in-house afwerking ondergaan en zijn de met de hand afgeschuinde bruggen versierd met Côtes de Genève gravures. Zo vormen het rauwe van meteoriet, de stedelijke energie van titanium en de traditionele deskundigheid van het horlogemaken samen een bijzonder verbond.

De Parmigiani Fleurier Tonda 1950 Météorite is waterdicht tot 30 meter en wordt geleverd met een zwarte alligatorlederen band van Hermès.

Prijs: € 17.500
Meer informatie: Parmigiani.ch