Tissot Vintage nu ook in quartz

Tissot, dat nu voornamelijk bekend staat om zijn innovatieve, technische horloges, heeft ook een mooie collectie gouden modellen. De nieuwste Tissot Vintage quartz is er een die van het edele metaal gemaakt is en er zijn versies voor zowel heren als dames.

T920_210_16_111_00

Een mooi retro-uiterlijk is bij vrouwen erg in trek, maar het aanbod is toch meestal vooral op mannen gericht. De damesversie van de Tissot Vintage is vrouwelijk en heeft glamoureuze details, zoals vleugjes goud op de geguillocheerde parelmoeren wijzerplaat. Binnenin tikt een quartz uurwerk.
Voor mannen zijn het juist de pure lijnen van het horloge die bekoren en die van het horloge een item maken dat heren van generatie op generatie zullen willen doorgeven. Het nieuwe quartz herenmodel dat van de Tissot Vintage gelanceerd wordt, heeft in tegenstelling tot zijn automatisch mechanische broertje, geen transparant kastdeksel, en in plaats van Romeinse cijfers zijn er batonindexen op de wijzerplaat aangebracht (zie bovenste foto). Alle versies hebben een leren band met dubbele vouwsluiting. De prijs is nog niet bekend.

Tissot_VintageGold_1

De mechanische versie van de Tissot Vintage – overigens ook voor dames en heren verkrijgbaar – is al sinds 2014 op de markt en wordt aangedreven door het automatische Powermatic 80 kaliber, dat een datum en een 80-urige gangreserve heeft.

Tissot_VintageGold_dames

Dit automatische uurwerk is door het transparante kastdeksel te bewonderen. De wijzerplaat is afgewerkt met een subtiel guilloché patroon en Romeinse cijfers, die een mooie klassieke noot toevoegen aan het technisch hoogstaande mechanische uurwerk binnenin. Het horloge heeft naast uren, minuten- en secondenaanduiding ook een datum. De kast is uitgevoerd in 18 karaat rosé- of geelgoud en heeft een krasvast saffierglas. De prijs van het herenmodel is € 1.990, een prijs die gelijk blijft ondanks de stijging van de koers van de Zwitserse Frank. Tissot is hiermee het enige merk in de Swatch Group dat de prijzen niet verhoogt.

Tissot-vintage-ladies-quartz-grey-T920_210_76_121_00

De Tissot Vintage Quartz ladies met grijze parelmoeren wijzerplaat.

 

Kijk voor meer informatie op www.tissot.com