TAG Heuer komt met twee nieuwe Carrera’s

Maar liefst twee nieuwe Carrera’s komen er uit de stal van TAG Heuer dit jaar. Beide hebben een vintage look en het iconische Heuer-logo. De nieuwe modellen hebben echter een zeer moderne twist en met hun 39 mm. kasten zijn ze geschikt voor zowel heren als dames.
Toen Jack Heuer in 1963 aan een nieuwe chronograaf voor coureurs begon te werken, wist hij wat er nodig was voor die professionals: een open, gemakkelijk afleesbare wijzerplaat met een shock- en waterproof kast die geschikt was voor gebruik op de weg. In 1964 lanceerde hij de handopwind-chronograaf Carrera. De naam kwam van de racelegende uit de jaren 50, de Carrera Pan Americana, een vijf-daagse, 3.300 kilometer tellende race door Mexico. Toen was dat de gevaarlijkste en meest presitigeuze (‘Carrera’ in het Spaans) race van zijn tijd.

TAG Heuer Carrera Calibre 6 (BaselWorld 2015)Het eerste nieuwe model dat TAG Heuer dit jaar lanceert, is de Carrera (39mm) Calibre 6, COSC certified. Uitgevoerd in zilver en blauw, en een vleugje rood op de 60, het Heuer-logo en de secondewijzer is deze versie een ode aan het originele Carrera design uit 1963. Het model heeft een geperforeerde lederen band en een COSC-gecertificeerd TAG Heuer Calibre 6 uurwerk met een power reserve van 44 uur en “Côtes de Genève” decoratie op de rotor.

TAG Heuer Carrera Calibre 18 Telemeter (BaselWorld 2015)Het tweede nieuwe model is de Carrera (39mm) Calibre 18 – automatic chronograph. Deze automatische chronograaf heeft een vintage look in zwart en zilver, en is ook gebaseerd op Jack Heuer’s Carrera design. Het heeft het met twee tellers uitgeruste Ontwerp van originele Carrera uit de jaren 60 en een zwarte chronograafteller op 9 uur en een secondeteller op 3 uur. Dit model heeft daarbij een telemeterschaal op de rand, een instrument dat ooit werd bedacht voor het leger, om de afstand tot artillerievuur te berekenen op basis van de snelheid van het geluid. Ook de band van dit model is geperforeerd, en geeft het model een retro look, samen met de vorm van de poussoirs en de kleine maat, 39 mm. Leuk detail: de gesp van de band is gesigneerd met een gegraveerd HEUER-logo. Calibre 18 kan ook vanaf de transparante achterzijde worden bewonderd.

Prijzen: Carrera Calibre 6 COSC € 2.750 en Carrera Calibre 18 Telemeter € 4.900

Kijk voor meer informatie op www.tagheuer.com