Nieuwe Christophe Colomb viert 150 jaar Zenith

Ontdekkingsreiziger Christopher Columbus wordt door Zenith geëerd met een horloge dat zijn naam draagt. De Academy Christophe Colomb Hurricane Grand Voyage II heeft een extreem gedecoreerde buitenkant en een indrukwekkende binnenkant. De kast en de wijzerplaat zijn gegraveerd en ook aan de wijzerplaatzijde bevindt zich een micro-schildering. Deze met de hand afgewerkte Christophe Colomb wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 10 stuks ter ere van het 150-jarig jubileum van Zenith.

Academy_CC_Hurricane_Grand_Voyage_II_backlow2
De Italiaanse zeevaarder kreeg al een eerder eerbetoon met eenzelfde horloge in 2013 . Dit jaar is het in technisch opzicht nog indrukwekkender, met een gepatenteerd Gravity Control systeem, een ketting- en snekoverbrenging en een hoge frequentie van 36.000 trillingen per uur.
Toen Georges Favre-Jacot Zenith oprichtte in 1865, zette hij een van de eerste industriële horlogemanufactures op. Nu – anderhalve eeuw later – bezit het merk meer dan 300 patenten. Het belangrijkste wapenfeit is het automatische El Primero uurwerk dat in 1969 werd gelanceerd, en dat nog altijd de meest accurate in serie geproduceerde chronograaf is. De Academy Christophe Hurricane Grand Voyage II is een prachtige toevoeging aan de collectie. Het gelimiteerde model heeft een decor op de achterzijde van het 45 mm. brede roségouden horloge.

Academy_CC_Hurricane_Grand_Voyage_II_closeuplow
Aan de voorzijde heeft Zenith een open structuur gemaakt waardoor drie mechanismes in werking kunnen worden gezien: allereerst de veerton met ketting-en-snek transmissie (tussen 10:30 en 1:30 uur) die variaties in de veerspanning opheft en een constante aandrijving garandeert. In de 16e, 17e en 18e eeuw had het merendeel van de zakhorloges dit mechanisme in huis, maar tegenwoordig kunnen maar weinig horlogehuizen het in polshorlogeformaat maken.
Daarnaast heeft het horloge een gyroscopisch Gravity Control systeem, en een hoge-frequentie (36.000 v/ph) regulerend orgaan (op 6 uur). Het uurwerk heeft maar liefst 939 onderdelen: 585 delen voor het ketting-en-sneksysteem en 354 voor het kaliber zelf, met daarbinnen 173 delen voor de Gravity Control module.
Het driedimensionale effect wordt versterkt door drie kleine gouden subdials (uren/minuten op 12 uur, kleine seconde op 9 uur en gangreserve op 4 uur), die geguillocheerd zijn, wit geëmailleerd en voorzien van geblauwde stalen wijzers en schroeven, als eerbetoon aan de traditionele uurwerkmakers. De basisplaat is met de hand uitgehold om het Zenith-logo en de Zenith ster in reliëf te tonen; de uitgeholde delen zijn gevuld met midnight blue lak. Het gewicht van het Gravity Control systeem, dat het effect van de zwaartekracht opheft, heeft een micro-schildering van het zuidelijk halfrond.

Academy_CC_Hurricane_Grand_Voyage_II_frontfacing

Niet de voorkant, maar de achterkant is de blikvanger van deze Academy Christophe Colomb Hurricane Grand Voyage II. De avonturen van de ontdekkingsreiziger en zijn ontdekking van Amerika in 1492 zijn er tot in detail te bewonderen. Zwaaiend met de Spaanse koningsvlag, omgeven door palmbomen, twee inlanders die hem exotisch fruit en een papegaai aanbieden, is Columbus de held. Alle figuren zijn opgelegd, en handgegraveerd en afwisselend gepatineerd of in kleur beschilderd. Achter Columbus zien we de beroemde schepen Niña, Pinta en Santa Maria tegen een verlichte hemel. De gehele voorstelling “the discovery of the Indies” is in enorm detail, met de hand geschilderd . Elk exemplaar van de tien is daarom uniek.

Academy_CC_Hurricane_Grand_Voyage_II_backlowDe  Academy Christophe Colomb Hurricane Grand Voyage II wordt geleverd in een mahoniehouten doos met inleg van ossenbeen, die ook als humidor voor 80 sigaren dienst kan doen, en kost € 61.500.

Kijk voor meer informatie op www.zenith-watches.com