Tissot Le Locle Regulateur, tijdloos horloge tussen toen en nu

2016 is het jaar met weinig écht nieuws en veel herontdekkingen. Dus blijven we verwijzen naar noemenswaardige klassiekers en herinterpretaties. Zoals de Tissot Le Locle Regulateur, een horloge met een verhaal tussen ’toen en nu’. Tissot richt met de toevoeging aan Le Locale lijn de blik vooruit en verwijst gelijktijdig naar de eigen rijke traditie.

Het design heeft een prominent aanwezige, centraal geplaatste, minutenwijzer en geen centraal geplaatste uurwijzer. Dit is een knipoog naar de originele ‘Regulateur’, een klok die in de achttiende en negentiende eeuw in de ateliers werd gebruikt als ijkpunt om de nauwkeurigheid van zakhorloges vast te stellen. In die tijd gaven horloges de tijd niet zo nauwkeurig aan als vandaag de dag. Een horloge liep toen minuten achter of voor en over seconden werd niet eens nagedacht. Een op de minuut gelijklopende klok was het hoogst haalbare. In de Tissot Le Locle Regulateur wordt dit stukje historie herdacht door de kleine seconden onderaan de wijzerplaat te plaatsen en de uren bovenin op twaalf uur.Tissot Le Locle Regulateur

Tissot heeft met het horloge de wat rijpere en gesofisticeerde horlogedrager voor ogen, die meer wil dan zomaar een horloge en ook geïnteresseerd is een stukje geschiedenis. ‘De mix tussen toen en nu’ is verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen: in staal, tweekleurig geelgoud met PVD-coating of in zwart met of zonder roségouden kast. De wijzerplaat is fraai gedecoreerd, heeft opgelegde Romeinse indexen en doet dankzij de sierlijke lijnen van het logo vintage aan.  Het automatisch horloge heeft een kast van 39,3 mm met een deels saffieren en rijk gedecoreerd kastdeksel, en is spatwater dicht. Kloppend hart is het ETA 2825-2 uurwerk. Dit middensegment kaliber maakte zijn opwachting in 2013 en is populair dankzij een slim ontwerp dat toestaat dat de secondewijzer op 12 verschillende locaties kan worden geplaatst. Het kaliber wordt gebruikt door meerdere labels, waaronder Hamilton en Certina en dus ook Tissot.

Tissot Le Locle Regulateur

Tissot Le Locle Regulateur

 

De Tissot Le Locle Regulateur wordt geleverd met lederen band met vlindersluiting of een band in staal met vlindersluiting en drukknoppen.

Prijs vanaf: € 760
Meer informatie: Tissotwatches.com