It’s in the mix: Vacheron Constantin’s Traditionnelle Chronograph Perpetual Calendar

De Traditionnelle Chronograph Perpetual Calendar van Vacheron Constantin heeft een opfrisser gekregen in de vorm van het nieuwe kaliber 1142 QP. Dit uurwerk combineert twee complicaties; een chronograaf en eeuwigdurende kalender.

De lei-kleurige oplaine wijzerplaat in de 43 mm 950 platina (legering met 95% platina) kast doet met de ‘railroad’ secondenring, de 18 karaat witgouden wijzers, de gravures in de zongeborstelde schijven van de kleine seconden en de chronograaf minutenteller sterk denken aan de Overseas Chronograph. Ook de witte tachymeterschaal die het technische karakter accentueert zien we in het horloge uit de jongste telg uit de Traditionnelle familie terug. De 22 karaat witgouden maanschijf op 6 uur is met de hand afgewerkt en toont afhankelijk van de maanstand een lachend of een wat treurig gezicht. Dit ‘mannetje in de maan’ is een subtiele knipoog naar de historische zakhorloges. Traditionnelle Chronograph Perpetual Calendar van Vacheron Constantin

Het in-house kaliber 1142 QP is de opvolger van kaliber 1141 QP. De spinn-off drijft de eeuwigdurende kalender functies – met vermelding van de datum, dagen, maanden, schrikkeljaren en maanstanden – aan plus de chronograaffuncties. De nieuwkomer doet dit uiterst precies en heeft slechts een kleine aanpassing nodig. Maar wacht daar niet op, de correctie is pas nodig op 1 maart 2100.Traditionnelle Chronograph Perpetual Calendar van Vacheron Constantin

Met de ontwikkeling van het nieuwe kaliber hebben de Vacheron Constantin horlogemakers en ontwikkelaars veel aandacht besteedt aan energiebeperking van het uurwerk. De oscillatiefrequentie van de balans werd opgevoerd 21.600 tikken per uur waarmee de betrouwbaarheid en schokbestendigheid werd verhoogt, terwijl het uurwerk een gangreserve genereert van 48 uur. Met een relatief laag aantal van 324 onderdelen en 21 juwelen in een uurwerk van 27,5 x 7,37 mm worden alle functies aangedreven. Net als alle andere Vacheron Constantin uurwerken is het kaliber zichtbaar dankzij een saffieren kastdeksel. Hierop is ook het embleem van het ‘Hallmark of Geneva’ te zien.

De Vacheron Constantin Traditionnelle Chronograph Perpetual Calendar (ref. 5000T/000P-B048) wordt geleverd met een handmatig gestikte alligator band met 950 platina vouwsluiting.

Prijs: € 13.348
Meer informatie: Vacheron-constantin.com