SIHH 2017: Edox Delfin The Original Chronograph

De aftrap van de Edox Delfin werd in 1961 gedaan door de Hydrosub, een horloge met een waterdichtheid tot 500. Ongekend voor die tijd. Edox  ontwikkelde hiervoor een waterdicht, gepatenteerd kroonsysteem, gebaseerd op een dubbele sluitring. Door de revolutionaire afsluiteigenschappen van de kroon was het niet langer nodig deze dicht te schroeven. Bediening en gebruik werden daardoor veel eenvoudiger en comfortabeler voor de drager. Deze technische innovatie, in combinatie met de dubbele kastbodem, vormde de basis voor een zeer watervaste en sportieve horlogecollectie, met de naam Delfin.Edox Delfin The Original Chronograph

Edox bleef Delfin modellen verkopen tot de jaren 80. In 2013 werd de Edox Delfin nieuw leven ingeblaze; een re-style met het oorspronkelijke model als uitgangspunt. Het model kreeg een klassieke, retro-geïnspireerde kast, met behoud van ruim 50 jaar expertise op het gebied van waterbestendige horloges.

Edox Delfin The Original Chronograph kastdeksel Edox Delfin The Original Chronograph

De nieuwste Delfin Original Chronograph (ref. REF. 10109 37RNCA NIRG) heeft een waterdichtheid tot 200 meter. De 43 mm kast is uitgevoerd in 316L staal met roze PVD coating. Het sporthorloge zit boordevol functionaliteit, waaronder tachymeter uitlezing, datumweergave, een zwart aluminium duikbezel en chronograaffuncties, welke aangedreven worden door Edox kaliber 101, gebaseerd op Ronda 5021.D.  En uiteraard heeft ook dit model de beproefde ‘double O’ring’ kroon en pushers en een versterkt kastdeksel voor een zeer hoge standaard in waterbestendigheid.

De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Meer informatie: Edox.ch