Seiko Premier Kinetic Direct Drive Moonphase in nieuwe uitvoeringen

De klassieke Seiko Premier Kinetic Direct Drive Moonphase heeft er twee nieuwe gezichten bij. De lijn is uitgebreid met een 2016 model met stalen kast en een doublé versie. De stalen Premier heeft een zwarte band, de rosé doublé is gecombineerd met een fraaie donkerbruine leren band, beiden met vouwsluiting en drukker. Seiko Premier SRX014P1Het 5D88 Kinetic kaliber met dag-datumweergave zet de arm- en polsbewegingen van de drager om in energie. Deze energie wordt opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij die vele malen langer meegaat dan conventionele batterijen.Een plus van de Kinetic Direct Drive familie is de mogelijkheid om het horloge ook van energie te voorzien door aan de kroon te draaien. De speciale Direct Drive indicator op de wijzerplaat laat de hoeveelheid energie zien die de drager opwekt bij het met de hand ‘opwinden’. Het uurwerk wordt beschermd tegen overladen. De indicator geeft ook de energiereserve weer. Volledig opgeladen heeft het horloge een energiereserve van circa 1 maand.

Seiko Premier SRX011P2Dat het om een Direct Drive gaat wordt aangegeven op 9 uur, waar zich de energie-indicator bevindt. De maanfase bevindt zich, zoals we dat ook ’s nachts aan de hemel zien, op de hoogste positie. Op 3 en 6 uur bevinden zich de indexen met de dagen van de maand en de dagen van de week.

De Moonphase functie heeft de mogelijkheid om de maanstanden in een synodische maand (de tijd tussen twee nieuwe manen) weer te geven op de wijzerplaat.

De Seiko Premier familie heeft horloges waarbij een sportieve look en elegantie gecombineerd worden. De serie heeft dames en herenmodellen en is er inmiddels in vele gedaantes, altijd met de kenmerkende iets uitstekende schroef in de lugs.

SRX011P2 € 895
SRX014P1 € 950

Meer informatie: Seiko.nl