Preview: Seiko duikhorloges kinetic GMT en Automatic Diver SRPA21

Vanaf de lancering van het eerste Seiko duikhorloge in 1965 is het merk continu bezig geweest om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die professionele gebruikers stellen aan het duikhorloge. Recent is Seiko een partnerschap aangegaan met PADI, ‘s werelds grootste duikorganisatie, wat heeft geresulteerd in o.a. het uitbrengen van twee limited edition Seiko duikhorloges in het najaar van 2016.

De release betreft twee Prospex modellen: De  Automatic Diver’s PADI (Ref. SRPA21) met rood en blauw bezel, en de Kinetic GMT Diver’s PADI (Ref. SUN065) Beide duikhorloges dragen het PADI logo.

Seiko duikhorloges_ SEIKO Kinetic GMT DIVER's PADI Ref. SUN065

 

Sinds de lancering van het eerste Seiko duikhorloge, dit jaar 51 jaar geleden, heeft het merk een groot aantal duikhorloges gelanceerd, waarvan een aantal op het lijstje ‘zeer innoverend’ kunnen worden bijgeschreven. Zoals ’s werelds eerste titanium duikhorloge, uitgebracht in 1975, maar ook de eerste duiker met een keramische behuizing in 1986 is van Seiko, net als de eerste Nitrox Dive Computer, uitgekomen in 2000. Deze innovaties hebben ervoor gezorgd dat Seiko duikhorloges gerespecteerde horloges zijnbinnen de onderwatersport en bij professionele duikers.

Een paar maanden na de release van Seiko’s eerste duiker besloten twee Amerikaanse duik enthousiastelingen dat de normen van de toen bestaande duikopleiding moesten worden verhoogd. Dit resulteerde in de Professional Association of Diving Instructors. Afgekort PADI. Met meer dan 6.300 Dive Centers en meer dan 136.000 gekwalificeerde PADI instructeurs over de hele wereld, heeft PADI inmiddels ruimt 24 miljoen duikcertificaten uitgegeven, en is het een van de meest klinkende namen als het gaat om duikorganisaties. Met de twee uit te komen duikhorloges supporten Seiko en PADI het project Aware, waar binnen duizenden duikers in meer dan 180 landen zich gezamenlijk inzetten voor  schone, gezonde oceanen vol leven.

Seiko duikhorloges_ Automatic DIVER's PADI Ref. SRPA21 & Kinetic GMT Diver's Ref. SUN065

Duikhorloge Kinetic GMT (SUN065) wordt aangedreven door het Seiko Kinetic kaliber 5M85. Dit model maakt gebruik van dezelfde twee-laags constructie als het legendarische 1975 model, maar dan op een meer moderne manier. De gangreserve is 6 maanden, welke af te lezen is op het display. Kinetic, aanvankelijk nog A.G.S. genoemd,  is de eerste horlogetechnologie die een kinetische beweging omzette in elektrische energie zodat het vervangen van batterijen tot een minimum wordt beperkt. De Kinetic technologie is niet alleen zeer nauwkeurig en betrouwbaar, je hoeft bij de huidige generatie horloges ook nooit de batterij te vervangen omdat het uurwerk een eigen power-generator heeft. De accuratesse van de Kinetic GMT ligt rond de 15 seconden per maand. Het horloge heeft een stalen kast van 47,5 meter met een screw case back en screw-down kroon wat zorgt voor een waterbestendigheid tot 200 meter. Het horloge heeft een sportieve siliconen band.

De Automatic Diver SRPA21 wordt aangedreven door het 4R36 kaliber, ook dit model is van staal en voorzien van screw case back en screw-down kroon. De waterbestendigheid is 200 meter. Het horloge wordt geleverd met een stalen band met three-fold sluiting voorzien van veiligheidsslot.

Leverbaar vanaf herfst 2016
Prijs Kinetic GMT € 630
Prijs Automatic Diver € 430
Meer infomatie: Seiko.nl