Alpina kiest voor vintage met de Seastrong Diver Heritage

De Seastrong Diver Heritage is een eigentijdse interpretatie op het eerste  Alpina duikhorloge. Bijna een halve eeuw na de release van het Alpina Seastrong 10 Super Compressor duikhorloge vindt het model zijn weg terug naar de Alpina collectie. Dit maal onder de naam ‘Seastrong Diver Heritage‘. Ook Alpina bevestigt hiermee vintage als trend, maar het horloge is meer dan een replica. Het is vooral een elegante interpretatie op een Zwitserse horloge-klassieker. Seastrong Diver Heritage duikhorloge

In 1969 had de Seastrong al een aantal specifieke technische functies waaronder de ‘Super Compax waterbestendigheid technologie‘ en de dubbele schroef-lock kroon, ook te zien in de huidige versie. Maar om te spreken van een echt duikhorloge, bestand tegen noemenswaardige diepte was het in die dagen nog te vroeg.

Alipna Seastrong Diver Heritage duikhorloge

Het nieuwe Alipna Seastrong Diver Heritage duikhorloge herinnert nog duidelijk aan het origineel.

Nu is het horloge als verbeterd duikhorloge terug inclusief de roterende ring, die in het nieuwe model is verschoven naar de binnenkant van de behuizing. Met behulp van de speciale kroon kan deze snel worden bediend. Deze 60 minuten indicatie is overigens ook handig voor niet-duikers. De glanzend gepolijste metalen kast van 42 mm, oogt vintage maar gelijktijdig ook modern. Dit maakt de Seastrong Diver Heritage tot een prachtig, elegant horloge, ook prima te dragen zonder dat er duikprestaties geleverd worden. De positie van de opgelegde slanke is ten kosten gegaan van het datumvenster. Of het verplaatsen van het datumvenster een esthetisch goede keus is geweest, daar kun je van mening over verschillen. De positie oogt wat onrustiger dan bij het origineel.Alpina Seastrong Diver Heritage duikhorloge

De Seastrong Diver Heritage, waterbestendig tot 300 meter, is uitgebracht met twee verschillende wijzerplaten: een in een  licht-donker kleurstelling voor liefhebbers van een retro-look en een donker grijze wijzerplaat voor wie kiest voor een meer klassiek uiterlijk. De achterkant van de behuizing is mooi gegraveerd met het  Alpina logo. De wijzers zijn van het horloge zijn voorzien van de bekende, eveneens retro-stijl, Alpina punt.

Seastrong Diver Heritage duikhorloge caseback

De Seastrong wordt aangedreven door de automatische AL-525 kaliber met 26 juwelen en een 38 uur gangreserve. De AL-525 is een verfijnde versie van de basis Sellita SW200 kaliber. Het horloge wordt geleverd met een lederen band.

Prijs: € 1495
Meer informatie: Alpina-watches.com