Pre Basel preview: horloges MeisterSinger No.02 bekennen kleur

Als Pre-Basel preview stelt MeisterSinger vast twee 2016 noviteiten voor. Horloge.info begint met de Nieuwe No.02. Dat nummer één niet als vanzelfsprekend op elk gebied een eerste positie bekleedt, bewijst deze MeisterSinger ‘runner up’. De nieuwste generatie No.02 horloges heeft een rijkere uitstraling wanneer we deze vergelijken met de MeisterSinger No.01 en No.03. Het horloge is tot in het kleinste detail doordacht.

MeiserSeinger no02

Het oorspronkelijke functionele design van de No.02 doet denken aan meetinstrumenten uit vervlogen dagen. Het nieuwe ontwerp van deze klassieke MeisterSinger haalt haar inspiratie ook uit dit erfgoed, maar heeft een meer uitgesproken uurmarkering. De Arabische indexen zijn, door gebruik te maken van witte applicaties in plaats van geprinte indexen, gelijktijdig opvallend en elegant. Ook bij de kleurkeus voor de wijzerplaten is MeisterSinger een andere weg ingeslagen. Naast het klassieke, en voor het merk zo kenmerkende beige, is de wijzerplaat van de gerestylde  No.02 ook leverbaar in saffierblauw en krachtig groen. De wijzerplaten hebben een slijpsel waardoor het effect van lichtval een boeiend effect geeft. De witte indexmarkeringen, stalen opgelegde indexen, plus de witte naaldwijzers zorgen voor  een subtiel contrast. Bij het horloge met beige wijzerplaat is gekozen voor indexen en wijzers van geblauwd staal.

AM6603N

De No.02 wordt aangedreven door een Zwitsers handgewonden uurwerk Unitas 6498. Een transparant kastdeksel geeft een kijkje in de werking. De edelstalen behuizing van het horloge is 43 millimeter en 5 Bar waterbestendig. De MeisterSinger No.02 is verkrijgbaar in drie verschillende wijzerplaatkleuren: Beige (AM 6603N), blauw (AM 6608N), en groen AM 6609N. Ook de kroko lederen band komt in drie kleuren: Bruin voor het horloge met de beige wijzerplaat, cognac voor blauw en een zwarte band completeert de No.02 met de groene wijzerplaat.

Leverbaar vanaf half februari. Prijs: € 1898
Meer informatie: Meistersinger.net

No03_b